Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Odluka da Glavaša pregledaju zagrebački liječnici je uvredljiva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstojnik Interne klinike Kliničke bolnice (KB) Osijek i predsjednik osječkog Stručnog liječničkog konzilija prof. dr. sc. Aleksandar Včev ocijenio je danas kako je "katastrofalna" i "uvredljiva" odluka Županijskog suda u Zagrebu da tročlani liječnički konzilij zagrebačkog Županijskog suda pregleda u Osijeku saborskog zastupnika Branimira Glavaša.

Liječnički konzilij iz Zagreba Glavaša bi trebao pregledati kako bi utvrdio je li sposoban za sudjelovanje u istrazi, koja se protiv njega vodi na Županijskom sudu u Zagrebu u tzv. slučaju "garaža", zbog sumnji u ratni zločin nad srpskim civilima.

Pročitajte i ovo Borba protiv melanoma - 4 Rano otkrivanje Zabrinjavajuće! U danu otkriveno 10 melanoma te 62 sumnje na maligne bolesti na Korčuli i Pelješcu Borba protiv melanoma - 6 Smrtnost od melanoma 30 posto Liječnici će uskoro pozivati na pregled kože zbog melanoma, evo tko će prvi biti na popisu

Dr. Včev je istaknuo da je takva odluka "vrijeđanje i omalovažavanje Stručnog liječničkog konzilija, koji je imenovalo ravnateljstvo KB Osijek, i istražni sudac Županijskog suda u Osijeku Mario Kovač", a u kojemu su on (dr. Včev) i prof. dr. sc. Pavo Filaković, kako bi - kao službeni sudski medicinski vještaci - dali svoj sud o procesnoj sposobnosti Branimira Glavaša.

- Ne znam što se to sve događa oko Branimira Glavaša, ali kao liječnici lijepo smo molili da nas se pusti na miru mjesec dana da radimo svoj posao i pokušamo pomoći Glavašu, dodao je dr. Včev.

Podsjetio je da su, nakon Glavaševa 37-dnevnog štrajka glađu, 2. prosinca, "nakon dolaska u KB Osijek, u Jedinicu intenzivnog liječenja, počeli s njegovim liječenjem koje je davalo naznake
poboljšanja".

- Nakon 13. prosinca, kada mu je uručena sudska pismena (iz
zagrebačkog Županijskog suda) Glavaš je ponovno počeo odbijati hranu, terapije i liječenje. Tek nakon nekoliko dana, nakon psihijatrijskog tretmana dr. Filakovića, pristao je piti vodu, a opet nakon nekoliko dana uzimati antidepresive i anksiolitike, kazao je dr. Včev.

Napomenuo je i da je Glavaševo "zdravstveno stanje, s obzirom da sedam dana opet ne jede, psiho-fizički izuzetno ozbiljno", procijenivši da "svaki dodatni šok može imati nesagledive posljedice".

Odluka da se zagrebački liječnici pošalju u Osijek donesena je jučer, nakon ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu, na kojemu su članovi zagrebačkog liječničkog konzilija svoje posljednje mišljenje, od 14. prosinca, i usmeno iznijeli pred sucem, te obranom i tužiteljstvom, izvijestio je danas glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.
Glasnogovornik Devčić napomenuo je da se tužitelji te odvjetnik suosumnjičenog Krunoslava Fehira u tzv. slučaju "garaža" nisu složili s tvrdnjama da je Glavaš nesposoban za istragu, a izrazili su i sumnju u nalaze osječkih liječnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene