Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon

ODLIČNE VIJESTI O radnom vremenu od sada odlučuje lokalna samouprava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novom zakonu svoje goste više neće morati tjerati zbog zatvaranja. Vlada je odlučila da će odluku o dužem radnom vremenu donositi iskuljučivo lokalna vlast.

Radno vrijeme restorana i kafića više neće biti strogo propisano zakonom, već će posljednju riječ imati lokalna uprava. Ovu vijest jedva su dočekali ugostitelji na Jadranu, koji tvrde, ovo će itekako poboljšati turističku ponudu.

Pročitajte i ovo Neobičan prizor u Brijunskom akvatoriju Jezivo Neobičan prizor na Jadranu, neki su uvjereni: "To je napad morskog psa..." Prvi ljetni vikend - 4 Za svakog ponešto Odlične brojke za početak sezone! Zadovoljni ugostitelji: "Napokon se ljeto vratilo, vidite da je šušur"

Prema novom zakonu svoje goste više neće morati tjerati zbog zatvaranja.Vlada je odlučila da će odluku o dužem radnom vremenu donositi iskuljučivo lokalna vlast.

'Smatramo da s obzirom na vrstu turizma koji prevladava na tom određenom području, obzirom na to za što se destinacija specijalizira, ovisno o tome jedinice lokalne samouprave, zajedno sa svojim turističkim zajednicama, najbolje znaju kada i kako treba regulirati radno vrijeme', kazao je ministar turizma, Darko Lorencin.

'Mi znamo kako najbolje živimo, jer mi kao turistička destinacija, znamo sigurno kako treba i što treba', rekao je ugostitelj Stjepan Perić.

MALA ZEMLJA ZA VELIKU ZABAVU Svake godine privuku 200 000 gostiju iz 140 svjetskih zemalja

Šibenski ugostitelji tvrde, produženje je dobra stvar ali treba paziti na buku.

'Moramo se pridržavati odluka i zakona o javnom redu i miru i buci, i oni su ta prepreka na obali, tu su najveći problemi, se stvaraju, radi buke', rekao je ugostitelj iz Šibenika, Josi Smolčić.

Dubrovački čelnici najavljuju, restorani će raditi duže, ali uz stroge kontrole. 'Do 2 sata je sasvim dovoljno da budu otvoreni objekti i ikakvo produživanje dalje ne bi imalo nikakva smisla, ali ono što ćemo napraviti u gradu Dubrovniku je da ćemo imati 6 ili 7 dana, kada ćemo dozvoliti kao za vrijeme otvorenja 'Ljetnih igara' da će se raditi do 5 ujutro', kazao je gradonačelnik Dubrovnika Željko Raguž.

Duže radno vrijeme, ali puno tiše iza ponoći, brzo će se pokazati koliko će ovaj zakon pomoći hrvatskim ugostiteljima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene