Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održana komemoracija

'Odgovorni će odgovarati, ali bol ostaje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na splitskom groblju Lovrinac održana je komemoracija za sve poginule u stravičnoj željezničkoj nesreći nagibnoh vlaka prošlog petka u Rudinama. Bilo je izloženo svih pet lijesova poginulih, osim onoga Emila Andrića Gaja.

Na komemoraciji je bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, cjelokupna uprava HŽ holdinga predvođena predsjednikom Zoranom Popovcem,gradonačelnici Splita i Kaštela, Željko Kerum i Joško Berket.

Pročitajte i ovo Most Drava Botovo Jedan od najvećih projekata Pogledajte kako izgleda novi željeznički most preko Drave: Vlakovi će ga prelaziti brzinom od 160 kilometara na sat Slika nije dostupna Komemoracija na Lovrincu Dan žalosti zbog željezničke tragedije

>> 'Retardant korišten po uputama i pod nadzorom HŽ-a'

'Znam da riječi sućuti u ovom slučaju malo znače. Odgovorni će odgovarati, no poginule više nitko ne može vratiti. Bol ostaje kao trajni biljeg. Cilj je da se utvrde razlozi nesreće, jer imamo odgovornost prema HŽ-u i žrtvama', rekao je Kalmeta.

Popovac: Osjećam se moralno odgovornim

Predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac izjavio je kako je danas težak dan za Hrvatske željeznice.

'Izražavam duboku sućut svima koji zbog ove nesreće na bilo koji način pate. Osjećam se moralno odgovornim za nesreću, ali dopustite da se uzroci istraže do kraja kako bismo mogli znati što se dogodilo. Ponovno želim demantirati da sam bilo kada razgovarao s članovima povjerenstva HŽ-a koji vode istragu o nesreći', rekao je novinarima Popovac.

Novinari su pitali je li istina da je policija jutros u zgradi HŽ-a tražila Ivana Medaka, direktora poslova ekologije i zaštite u HŽ Infrastrukturi. Kako je rekao Popovac, tajnica mu je potvrdila kako je istina da je policija tražila Medaka. Popovac je rekao kako nije znao za nabavu protupožarnog sredstva te da svoj posao obavlja dobro i odgovorno.

Mesić kaže da trebaju odgovarati svi u vertikali

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić rekao je danas da bi zbog željezničke nesreće kod Kaštela svi koji su u tom slučaju u vertikali odgovornosti i trebali snositi odgovornost za tragediju. Mesić se upitao koji su razlozi da se se sredstvo koje je uzrokovalo nesreću kupovalo od onoga tko se bavi hranom za mačke i pse, umjesto izravno u Chromosu, s obzirom i na razlike u cijeni.

Premijerka Kosor je danas na početku saborske sjednice još jednom u ime Vlade izrazila duboku sućut obiteljima poginulih. Izrazila je nadu da će istraga o okolnostima nesreće, u kojoj je poginulo šest osoba, a više od 50 ih je ozlijeđeno, biti okončana već danas ili sutra, kako bi se svi odgovorni mogli procesuirati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene