Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TVRTKA DOCTUM

ODGOVOR NA OPTUŽBE 'U pismu se navodi jako puno lažnih i opasnih stvari'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U anonimnom pismu koje je stiglo u našu redakciju ozbiljno se optužuje šefa Klinike za kirurgiju KBC-a Split da je u sukobu interesa. Naime, u pismu se navodi da on stoji iza firme Doctum d.o.o. koja bolnicu u kojoj on radi, KBC Split, oprema kirurškim proizvodima. Donosimo priopćenje tvrtke Doctum.

'Primila sam pismo i odmah odlučila reagirati jer se u istom navodi jako puno lažnih i opasnih stvari za našu tvrtku', rekla je za Dnevnik.hr Maša Širola, direktorica tvrtke Doctum.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

INSPEKCIJA OPET U KBC SPLIT Ovog puta zbog šefa kirurgije

Pismeno priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Tvrtka Doctum d.o.o. osnovana je 2008. godine i zadnjih nekoliko godina bilježi kontinuirani rast prihoda. Ponosni smo na činjenicu da smo u posljednjih nekoliko godina povećali i broj zaposlenih. Poslovanje Tvrtke usklađeno je sa svim zakonima i propisima Republike Hrvatske i Europske unije, kao i svim zakonima i pravilnicima o prometu medicinskih proizvoda.

Nama su zdravlje pacijenata i javni interes na prvom mjestu što smo dokazali pošteno i odgovorno obavljajući posao u vremenu složene gospodarske situacije i posebno teškome vremenu za hrvatsko zdravstvo.

Doctum d.o.o. zastupa renomirane tvrtke i svojim korisnicima nudi trenutačno najbolje proizvode na tržištu. Vjerujemo da upravo zbog toga s našom tvrtkom surađuje sve više državnih i privatnih bolnica u Hrvatskoj. Tvrtka Doctum d.o.o. jamči za kvalitetu svih svojih proizvoda koji su registrirani i u Hrvatskoj agenciji za lijekove i medicinske proizvode.

Dodatna objašnjenja i sve potrebne dokumente, certifikate i studije koji potvrđuju kvalitetu proizvoda, spremne su dati i kolege tvrtke Frankenman, glavnih zastupnika za Europu.

Vezano za navode iz anonimnog pisma, ovim putem potvrđujemo da tvrtka Doctum d.o.o. s Kliničkim bolničkim centrom Split posluje preko veledrogerije Medika d.d. Predstojnik Klinike za kirurgiju dr. Zdravko Perko bivši je direktor tvrtke Doctum d.o.o. i je iz nje izišao puno prije nego je dobio ponudu vodstva KBC-a Split da prihvati mjesto predstojnika Klinike za kirurgiju.

Vodeći se načelom transparentnosti i javnosti rada, tvrtka Doctum d.o.o. tada je zatražila mišljenje o eventualnoj nespojivosti dužnosti predstojnika i činjenice da je njegova nevjenčana supruga direktorica tvrtke koja se, među ostalim bavi i nabavkom opreme u zdravstvu. Iz pravne službe KBC-a Split dobiveno je mišljenje da ne postoje pravne zapreke i da ne može biti riječi o sukobu interesa te da tvrtka Doctum može izravno ili posredno poslovati s bilo kojom bolnicom u Republici Hrvatskoj, uključujući i KBC Split.

Najiskrenije se nadam da će ovo objašnjenje pomoći u razjašnjavanju ove neugodne situacije koja dovodi u pitanje poslovanje tvrtke i status tvrtke u očima javnosti.

Nama su zdravlje pacijenata i javni interes na prvom mjestu i zato stojimo na raspolaganju za sva eventualna pitanja i pojašnjenja.

U ime svih djelatnika tvrtke Doctum d.o.o. i svoje osobno, unaprijed zahvaljujem na pomoći u rasvjetljavanju slučaja i lažnih optužbi koje narušavaju naš ugled i poslovanje.

S poštovanjem,
Maša Širola, direktorica'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene