Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođeno suđenje za pljačku Raiffeisen banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Osijeku za pljačku 12 milijuna kuna s računa tvrtke "Porr Hrvatska" u Raiffeisen banci počelo i odmah prekinuto suđenje zahtjevom obrane okrivljenika za izuzećem zamjenika županijskog državnog odvjetnika Zvonka Vrbana, a potom i zahtjevom izuzeća županijskog državnog odvjetnika Davora Petričevića te suca Darka Krušlina.

Odvjetnik petero okrivljenika Davor Krtić prvo je zatražio izuzeće Zvonka Vrbana jer, kako je istaknuo, obrana planira kao svjedokinju pozvati djelatnicu banke Ivanu Vrban, koja je s njim u srodstvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija traga za razbojnikom Oružana pljačka banke u Prečkom Slika nije dostupna Direktor Raiffeisen Internationala 'Svaki put se čudim od čega Hrvati žive'

Nakon što je sudac Krušlin odbacio taj zahtjev, Krtić je reagirao novim zahtjevom. Rekao je kako ima informaciju da je Krušlin telefonski kontaktirao s Odvjetništvom i županijskim državnim odvjetnikom Davorom Petričevićem. Zatražio je izuzeće obojice.

Sudac Krušlin te navode nije želio komentirati, a Davor Petričević, županijski državni odvjetnik, potvrdio je kako je nazvao suca, ocijenivši to službenom, a ne privatnom komunikacijom. Tražili smo produženje roka dok se spis, koji je opsežan, ne prouči, kazao je Petričević. Spis ima gotovo tisuću stranica, pa bi prema procjenama, novom predstavniku optužbe trebalo gotovo mjesec dana za detaljno upoznavanje s predmetom. 

>> Počelo suđenje za krađu 12 milijuna kuna Raiffeisen banke

Rasprava je prekinuta, jer se u nastavku suđenja nije pojavio jedan od odvjetnika obrane, Domagoj Rešetar, pa je sljedeća rasprava zakazana za četvrtak.

Optužnica tereti troje zaposlenika banke, Lea Đerđa, Mariju Kneif i Đurđicu Brkić, te dvojicu koji nisu zaposlenici banke, Damira Ivanetića i Damira Žalca koji je u bijegu. Prema optužnici Đerđ je neovlašteno ušao u bazu podataka banke i fotografirao iznos na računu, izgled žiga tvrtke Porr te potpise ovlaštenih osoba. Podatke je potom predao Ivanetiću, koji je pribavio krivotvorene isprave na ime ovlaštenog potpisnika Johannesa Mayra. Isplatu 12 milijuna kuna odobrile su Kneif i Brkić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene