Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođeno suđenje ubojici Luki Pezelju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Splitu danas je čitanjem optužnice i saslušanjem svjedoka trebalo početi suđenje Luki Pezelju, optuženom za ubojstvo 21-godišnje studentice iz Trilja Kristine Šušnjare u siječnju ove godine, ali je nakon istupa Pezeljeva odvjetnika Željka Gulišije suđenje prekinuto.

Odvjetnik optuženog zatražio je izuzeće predsjednice Županijskog suda u Splitu i svih sudaca splitskog Županijskog suda pa je suđenje prekinuto dok Vrhovni sud ne donese odluku o tom zahtjevu. 

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Luka Pezelj optužen za ubojstvo Kristine Šušnjare

Njegov argument je da je splitsko sudstvo pod prevelikim pritiskom svega što je napisano i izrečeno u medijima.

Pezelj je optužen da je u siječnju na osobito okrutan i podmukao način ubio 21-godišnju studenticu iz Trilja koju je povezao svojim automobilom u Sinj.

Pezelj je djevojku pokušao silovati, no kako se ona energično odupirala i branila, usmrtio ju je s više udaraca metalnim odvijačem po glavi.

Nakon nekoliko dana njezino je tijelo pronađeno u Docu Donjem prekriveno granjem.

Zbog ubojstva koje je šokiralo javnost, Pezelj je cijelo vrijeme u pritvoru. Psihijatrijska vještačenja utvrdila su, kako piše u nalazu, da je Pezelj 'ubrojiv'.

Odgodom suđenja najviše je ogorčena Kristinina obitelj. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene