Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođena rasprava o prijedlogu zakona o trgovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Socijalni partneri na sjednici Gospodarskog socijalnog vijeća dogovorno su odgodili raspravu o prijedlogu zakona o trgovini jer su poslodavci i sindikati tek u zadnja dva dana dobili novi Vladin prijedlog s dva izmijenjena instituta.

Radi se o institutu koji bi omogućio malim obiteljskim trgovinama do pet zaposlenih rad nedjeljom kao i svim ostalim danima tijekom cijele godine od 0 do 24 sata, a drugi institut odnosi se na zviždače, mobbing o čemu nisu izneseni detalji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka zadovoljna raspravom 'Posebno sam zadovoljna dijelom u kojem sam i ja sudjelovala' Slika nije dostupna Utemeljena na zloporabama 'Odluka Gospodarsko-socijalnog vijeća je rezultat ucjene'

Socijalni su se partneri dogovorili da će raspravu odgoditi i o
novome prijedlogu raspravljati u idućih deset do 14 dana nakon što se razmotri u tijelima socijalnih partnera, poslodavaca i sindikata te na povjerenstvima GSV-a, kazala je predsjednica GSV-a Jadranka Kosor.

Dodala je da je plan Vlade donijeti zakon o trgovini što prije. 

'Promjene o zakonskom prijedlogu kojeg smo dobili tek prije 48 sati nisu ogromne, ali su značajne', kazao je u ime poslodavaca Ivica Mudrinić.

Niti ih podržavamo, niti ih kritiziramo, jednostavno želimo raspraviti o tome, dodao je.

Novinari su nakon sjednice GSV-a upitali potpredsjednicu Vlade Đurđu Adlešić je li HSLS inicirao novu odredbu o mogućnosti rada nedjeljom malim trgovinama na što je odgovorila da je to prijedlog Vlade, a ona je samo dio Vlade.

GSV je prihvatio izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju po kojima bi se osiguranicima koji rade s nepunim radnim vremenom omogućio jednak pristup stjecanju prava na prijevremenu starosnu mirovinu, profesionalnu rehabilitaciju, invalidsku i obiteljsku mirovinu, kao i zaposlenima s punim radnim vremenom. Procjenjuje se da će po tim izmjenama u 2008. oko 100 ljudi ostvarivati ta prava za što će se izdv

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene