Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerovi prihodi

Odgođeno suđenje Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trebao je svjedočiti financijski vještak koji je trebao utvrditi razliku između prihoda koji je obitelj Sanader ostvarila i njihove imovine.

Vještak Zrinko Ručević danas nije ispitivan o svom dodatnom financijskom nalazu u slučaju Fimi media jer ga je tek danas predao sudu pa je obrana optuženih tražila dodatno vrijeme da ga prouči.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Nekretninu u Planinskoj vještačit će Građevinski fakultet

Ručević će tako o razlici između prihoda i imovine obitelj bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera svjedočiti idući ponedjeljak.

Nakon blagdana Sanader ponovno na sudu

Uskok tvrdi da ta razlika iznosi oko 24 milijuna kuna, što su Sanader, ali i njegova supruga na sudu pobijali tvrdnjama da su sav novac kojim su kupili brojne nekretnine zaradili još u Austriji prije osamostaljenja Hrvatske te da su i kasnije, uz dobra primanja, dobivali honorare, dnevnice i druge naknade.

Sanader i njegova supruga na sudu su pojašnjavali da su dio novca naslijedili, ali i da su dobar dio umjetničke zbirke, koju su vještaci navodno precijenili, dobili na poklon.

Kritizirajući prvi vještakov nalaz, Sanader je u sudnici sredinom rujna kazao i da je dnevnice uštedio jer 20-ak godina hrvatske karijere nikada nije platio ručak, već su ga na putovanjima častili domaćini.

Vještak je ranije zaključio da je nalaz napravio na temelju dostupnih dokumenata te da u institucijama u kojima je Sanader bio zaposlen nisu bile evidentirane nikakve premije, dnevnice i putni troškovi.

Nakon Ručevićeva ispitivanja suđenje ulazi u završnu fazu pa je sutkinja Ivana Čaćić pozvala optužene da se od 10. veljače pripreme za dopune svojih obrana.

Nakon toga, najvjerojatnije u ožujku, trebali bi uslijediti završni govori tužiteljstva i obrane u najvećoj korupcijskoj aferi u hrvatskoj politici, u kojoj su Sanader i njegova bivša stranka optuženi za izvlačenje 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene