Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOALICIJA NA VIDIKU?

Odgođeno konstituiranje Gradskog vijeća Splita, HDZ i Kerum traže još vremena za pregovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Konstituiranje splitskog Gradskog vijeća odgođeno je u ponedjeljak za 17. srpnja, na zahtjev splitskog HDZ-a i Hrvatske građanske stranke Željka Keruma, radi dodatnih pregovora dviju stranaka o sklapanju koalicije potrebne za ostvarivanje natpolovične većine.

Predstojnik Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije Veljan Radojković, koji po ovlastima Vlade predsjedava konstituirajućom sjednicom Gradskog vijeća, na početku je sjednice istaknuo kako je nužno što prije konstituirati Gradsko vijeće radi donošenja gradskog proračuna za 2017. godinu i funkcioniranja nove gradske vlasti.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Predsjednik Kluba vijećnika koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a Petar Škorić rekao je kako u ime svog i Kluba vijećnika HGS-a traži odgodu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća za 17. srpnja zbog potrebe dodatnih pregovora o sklapanju koalicije s HGS-om radi ostvarivanja natpolovične većine u Vijeću.

"U dogovoru smo s HGS-om da budemo koalicijska opcija koja će imati većinu u Gradskom vijeću te nam je potrebno još nekoliko dana da dogovorimo sve detalje buduće koalicijske suradnje", rekao je Škorić.

Predsjedavajući Radojković prihvatio je zahtjev i najavio da će novu konstituirajuću sjednicu sazvati za 17. srpnja.

Sjednica Vijeća zakazana za 17. srpnja

Današnja sjednica, bez obzira na to što je odgođena, ima karakter prve konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća, dok će sjednica Vijeća zakazana za 17. srpnja imati karakter druge konstituirajuće sjednice, rekao je.

"Dužan sam od danas u roku do 30 dana sazvati novu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća. Ako se u tom razdoblju ne konstituira Gradsko vijeće, slijedi novi rok od 30 dana, a ako se i nakon toga ne konstituira, onda Vlada raspisuje izbore za Gradsko vijeće", objasnio je Radojković.

Splitsko Gradsko vijeće broji 35 vijećnika. Na nedavnim lokalnim izborima HDZ je osvojio 11, a HGS osam vijećničkih mandata. Stranka Pametno osvojila ih je sedam, Mostu je pripalo pet, a SDP-u četiri vijećnička mandata. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene