Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grčka kao primjer

''Odgoda smanjivanja mirovina ugrozila bi proračun'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hebrang je rekao kako HDZ nije primio HVIDRA-in zahtjev za odgodu smanjivanja povlaštenih mirovina, no prolongiranje te odluke moglo bi ugroziti državni proračun.

HDZ nije službeno zaprimio nikakav zahtjev HVIDRA-e da se odgodi smanjivanje povlaštenih mirovina, kazao je potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang, upozorivši da bi svako prolongiranje te odluke moglo ugroziti državni proračun.

Pročitajte i ovo Zvonimir Rusjan Provjereno donosi 14 godina čeka rješenje za zasluženu mirovinu: ''Vjerojatno čekaju da umrem'' Slika nije dostupna Smanjenje povlaštenih mirovina Đakić: Prihvaćamo što je nužno i potrebno

Hebrang je time komentirao izjavu predsjednika HVIDRA-e Josipa Đakića, koji je jutros kazao kako je neprihvatljivo smanjivanje mirovina od srpnja, dok je još na snazi druga stopa kriznog poreza. Đakić smatra da bi umanjene mirovine, umjesto od srpnja kako je predvidjela vlada, trebalo isplaćivati tek od studenog, kad bude ukinuta i druga stopa kriznog poreza.

'Nismo dobili nikakav službeni prijedlog HVIDRA-e. Ako on dođe, sjest ćemo za stol, ali treba voditi računa o tome da bi svako prolongiranje ove odluke moglo ugroziti državni proračun, a što to znači, možemo vidjeti na primjerima drugih zemalja, poput Grčke', rekao je Hebrang novinarima u središnjici stranke. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene