Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom glasova

Odbor za zakonodavstvo podupire osnivanje povjerenstva o Đurekoviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski je Odbor za zakonodavstvo većinom glasova prihvatio prijedlog o osnutku istražnog povjerenstva o ubojstvu Stjepana Đurekovića. Konačna odluka donosi se na plenarnoj sjednici Sabora.

Saborski Odbor za zakonodavstvo suglasio se danas s prijedogom 50 zastupnika SDP-a da se osnuje istražno povjerenstvo za utvrđivanje činjenica vezanih za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Pročitajte i ovo Dalija Orešković, saborska zastupnica i bivša šefica POSI Lijeva koalicija Orešković otkrila s kim bi radije sjela za stol, DP-u poručila: "Svatko tko kaže HDZ-u Guten Tag, sam sebi je rekao Auf Wiedersen" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

>> VIDEO Viviane Reding konačno zadovoljna

S pet glasova za, po jednim suzdržanim i protiv, Odbor se bez rasprave izjasnio za odluku o osnivanju povjerenstva. Za su bili SDP-ovi članovi Odbora, protiv HDZ-ov Goran Marić, a suzdržan nezavisni Josip Kregar.

Hrvatski emigrant, disident i spisatelj, Stjepan Đureković (1926.-1983.) ubijen je u srpnju 1983. u Wolfratshausenu u SR Njemačkoj.

U Republici Hrvatskoj ne vodi se sudski postupak povezan s Đurekovićevim ubojstvom pa ne postoji zapreka za osnivanje povjerenstva, rekao je u ime predlagatelja Peđa Grbin.

Interes je javnosti, dodaje, da se sazna zašto Hrvatska protiv potencijalnih počinitelja i naručitelja tog ubojstva nije poduzela odgovarajuće korake.

O prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva odlučuje Sabor većinom glasova svih zastupnika. O sastavu povjerenstva Sabor odlučuje većinom nazočnih zastupnika. Sastav povjerenstva mora približno razmjerno odgovarati stranačkom sastavu parlamenta.

Povjerenstvo ne može imati manje od pet niti više od 15 članova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene