Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROMJENE U VEM-U

Stazić o M. Rakić: "Ono što je njoj napravilo 6000 za dom spremnih bojovnika, bilo je grupno silovanje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije podržao je Vladin prijedlog za razrješenje Mirjane Rakić, dosadašnje predsjednice Vijeća za elektroničke medije te Vesne Roller, članice toga tijela. Podržali su i imenovanje Damira Hajduka za novog predsjednika te Anitu Malenicu, Davora Marića i Vanju Gavrana za nove članove.

Zastupnici SDP-a uskratili su potporu novinarki Aniti Malenici za članstvo u Vijeću za elektroničke medije, no većina članova Odbora za informiranje, informatizaciju i medije ipak je podržala njezino imenovanje u to tijelo. 

Pročitajte i ovo Lepa Brena Iskoristila emisiju uživo HRT kažnjen zbog poteza Lepe Brene: Mora platiti pozamašan iznos Slika nije dostupna Smjena Mirjane Rakić Hasanbegović: 'Ispunjeni su uvjeti za razrješenje predsjednika i članova Vijeća'

Odbor je podržao razrješenje dosadašnje predsjednice VEM-a Mirjane Rakić, kao i razrješenje Vesne Roller, dosadašnje članice toga tijela. 

Za predsjednika VEM-a Odbor je podržao Damira Hajduka te Malenicu, Davora Marića i Vanju Gavrana za nove članove. 

SDP-ovi članovi Odbora problematizirali su imenovanje Malenice zbog toga što ju je Vijeće časti HND-a svojedobno proglasilo krivom za širenje govora mržnje. "Pozivam vas da povučete ovaj prijedlog. Ovo su rekli njezini kolege, Vijeće časti HND-a, ne Stazić ili Opačić. Ako nećemo uzimati u obzir odluke Vijeća časti, što ćemo tu", rekao je Nenad Stazić, SDP-ov potpredsjednik Odbora, optužujući HDZ-ovce da se vode političkim interesom da se nekoga uhljebi.

Bojan Glavašević problematizirao je imenovanje Davora Marića koji ima udjele u Radio Dalmaciji, zbog čega je u sukobu interesa, no Krešimir Partl, državni tajnik u Ministarstvu kulture, rekao je da će se vlasnički udjeli riješiti prije imenovanja. 

Prije odlučivanja o prijedlogu za razrješenje Mirjane Rakić Stazić je tražio da kaže nekoliko riječi o njoj. "Mirjana Rakić razrješuje se na svoj zahtjev i zbog toga ću to podržati. Ona je neobično savjesno obavljala svoju dužnost. Imamo puno razumijevanje za njezin zahtjev da se razriješi nakon što je 6000 za dom spremnih bojovnika krenulo na jednu ženu. Ono što su joj napravili, bilo je grupno silovanje. Bio je to jedan od najužasnijih momenata koje sam vidio u životu, bilo me sram zemlje u kojoj živim. Htio bih joj izraziti najdublje poštovanje za sve što je radila. Ona će ostati zabilježena u povijesti novinarstva, kada će se svih onih 6000 potpuno zaboraviti. Oni će biti prah, pepeo, ništavilo. Iz ništavila su došli, u ništavilo i odlaze", rekao je Stazić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene