Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka iz 2008.

Odbor predložio zagrebačkoj Gradskoj skupštini podizanje ustavne tužbe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prije početka sjednice zagrebačke Gradske skupštine jutros je Odbor za Statut, Poslovnik i propise jednoglasno donio odluku 'da ima mjesta' podizanju ustavne tužbe u zaštiti odluke Gradske skupštine iz 2008. godine - da komunalna djelatnost jest i plakatiranje na javnim površinama koje su u vlasništvu Grada Zagreba.

Podizanjem tužbe na Ustavnom sudu želi se poništiti odluka Visokoga upravnog sud kojom se ukida odredba da je oglašavanje komunalna djelatnost, a Gradska skupština danas bi trebala donijeti odluku o podizanju te tužbe.

Predsjednik Odbora Ratko Maričić istaknuo je kako smatraju da je plakatiranje komunalna djelatnost. To je u interesu građana Zagreba i u interesu uređenja grada, rekao je Maričić u izjavi za Hinu, dodavši kako misle da ima mjesta ustavnoj tužbi.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

>>Bandić oporbi: Molim vas k'o Jezuša Kristuša da nam ne otežavate posao

Najavio je da će Gradska skupština na današnjoj sjednici donijeti svoju odluku. 'Smatramo da je to točka o kojoj Gradska skupština može odlučivati', istaknuo je predsjednik Odbora za Statut, Poslovnik i propise Gradske skupštine Ratko Maričić.

Podsjetio je da je 2008. Gradska skupština donijela odluku da je plakatiranje komunalna djelatnost i da se u sklopu komunalne djelatnosti može plakatirati i obavještavati javnost te reklamirati neke poslove i drugo na površinama koje su u vlasništvu Grada Zagreba. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene