Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada na kamate i troškove ovrhe

Odblokiran račun varaždinske Opće bolnice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacijski upravitelj varaždinske Opće bolnice Mladen Smoljanec potvrdio je da je s današnjim danom odblokiran račun bolnice koji je bio u blokadi od 16. prošlog mjeseca.

Račun varaždinske bolnice blokirala je tvrtka Oktal Pharma za iznos od 5,6 milijuna kuna. Blokada se odnosila na kamate za isporučenu robu i na troškove postupka ovrhe od 2011., pa sve do 31. prosinca 2013 godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa" Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!"

Glavnica za isporučenu robu tvrtki je plaćena u svibnju ove godine.

Smoljanec nije želio reći na koji je način riješen problem, samo je kratko izjavio da je problem s Oktal Pharmom riješen. Dodaje i da se deblokadom računa situacija u bolnici normalizirala te da isplata plaća za 1597 djelatnika neće doći u pitanje.

Pronevjerio 2,2 milijuna kuna: Kaznena prijava varaždinskom poduzetniku

Inače, još jučer Smoljanec je tvrdio da se ne nazire rješenje problema blokiranog računa upozoravajući da bi produljenjem blokade računa moglo doći do nesagledivih posljedica za cijeli sustav.

Varaždinska Opća bolnica prolazi kroz plan sanacije i on napreduje po predviđenom planu i programu. Upravitelj ističe da je do sada podmireno kroz asignaciju Ministarstva zdravlja i HZZO 157 milijuna kuna, dok je ostalo još neriješeno oko 130 milijuna kuna.

Smoljanec tvrdi kako bi se pitanje tog duga trebalo riješiti do kraja 2015 godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene