Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najviše amandmana podnio HDSSB

Odbijeno prvih 40 amandmana na prijedlog proračuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborska većina danas je, na prijedlog Vlade, odbila prvih 40-tak od ukupno 72 amandmana koliko su oporbeni zastupnici HNS-a, IDS-a i HDSSB-a podnijeli na prijedlog državnog proračuna za 2010.

Najviše amandmana podnio je HDSSB, među kojima je i onaj kojim se tražilo dodatnih 1,9 milijardi kuna za subvencije u poljoprivredi i prehrambeno-prerađivačkoj industriji. HDSSB-ovci su tražili da se tih 1,9 milijardi kuna 'namakne' umanjenjem proračunskog novca za Sabor, Vladu te više ministarstava, Ministar financija Ivan Šuker, nakon što je Saboru predložio da odbije taj amandman, kazao je da su za Ministarstvo poljoprivrede u proračunu već predviđena sredstva za te namjene. Dodao je da će se dio novca za projekte koje navodi HDSSB povući iz predpristupnih fondova EU.

Pročitajte i ovo Glasanje, ilustracija uskoro izbori Utječe li kampanja na vašu odluku? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Ilustracija Mala škola izbora Kako mogu glasati teže bolesne i nepokretne te osobe s invaliditetom?

Nema dodatne milijarde kuna za radove na Koridoru V c

Odbijen je i amandmanom kojim je HDSSB tražio dodatnih milijardu kuna za radove na Koridoru V c, odnosno za izgradnju mosta na Dravi u dijela autoceste od mađarske granice do Osijeka. HDSSB-a je tražio i dodatnih 100 milijuna kuna za naknadu štete uzrokovane elementarnom nepogodom, a spomenuti se iznos kanio uzeti HŽ-u. Šuker je naglasio da su sredstva namijenjena HŽ-u ionako već smanjena, tako da bi se predloženim amandmanom u pitanje dovelo funkcioniranje željeznice. HDSSB-ovci su tražili i da se za 463,4 milijuna kuna poveća proračunsko izdvajanje za razminiranje u idućoj godini. 'U ovom trenutku nema mogućnosti za izdvajanje financijskih sredstava za ovakav investicijski projekt', poručio je Šuker.

>> 'Proračun pokazuje da Vlada nema kapaciteta'

Nezadovoljan porukom, HDSSB-ov Ivan Drmić prozvao je ministra da ga ne zanima kako se živi na minama zagađenim područjima. "Očito će proći još deseci godina kada će Hrvatska biti razminirana, što znači da će biti još stradalih", istaknuo je. Šuker je predložio, a većina odbila i amandmane nezavisnog zastupnika Zlatka Horvata, među kojima i onaj da se 15 milijuna proračunskih kuna prenamijeni iz izdvajanja za političke stranke u izdvajanja za Štedno-kreditnu obrtničku zadrugu Varaždin. Odbijeno je i nekoliko IDS-ovih amandmana kojima se tražilo više novca za projekte u Istri. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene