Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Novac ostaje Udruzi

Odbijena tužba roditelja Nore Šitum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbijena je tužba roditelja Nore Šitum protiv Udruge Hrabro dijete oko toga kome pripada 4 milijuna kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji.

Općinski sudu u Novoj Gradišci odbio je tužbu roditelja Nore Šitum. Oni su naime, tužili Udrugu Hrabro dijete, zbog toga kome pripada 4 milijuna kuna prikupljenih u humanitarnoj akciji za liječenje djevojčice, koja je nažalost preminula.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Maja Šupe Narušeno joj zdravlje Potvrđena optužnica protiv sutkinje Šupe: Dobro osmišljenim planom pokušala zamagliti 15000 eura mita

Odluku o odbijanju žalbe donijela je sutkinja Mirjana Šebalj Meglajec. Obitelj Šitum sada mora platiti sudske troškove u iznosu od 155 tisuća kuna.

Podsjetimo, još u siječnju Vrhovni je sud odlučio da će, s više od 4 milijuna kuna koji su preostali od humanitarne akcije za Noru Šitum, raspolagati udruga 'Hrabro dijete'.

Vrhovni sud odlučio: Roditelji Nore Šitum neće dobiti preostali novac od humanitarne akcije!

Odluku je tada objasnio odvjetnik Udruge Mijo Kladarić. 'To znači da je Vrhovni sud u cijelosti prihvatio stav Županijskog suda u Slavonskom Brodu i zaključio da humanitarna pomoć prikupljena tijekom organizirane humanitarne akcije ne predstavlja ostavinsku imovinu korisnika. Nadalje je bitno napomenuti da Vrhovni sud smatra kako su se sredstva mogla koristiti isključivo za liječenje oboljele Nore Šitum, a ne za osobne potrebe njenih roditelja i drugih članova obitelji, a samim tim sredstva nisu niti nasljediva kako smo tvrdili od početka ovog postupka. To zapravo znači da Udruga Hrabro dijete može raspolagati sa 4.118.549,73 kune, a bez namjere da prejudiciramo ishod parničnog postupka koji se vodi kod Općinskog suda u Novoj Gradiški', rekao je u siječnju Kladarić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene