Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trgovački sud

Odbijen tužbeni zahtjev Euroherc osiguranja težak više od sto milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Euroherc osiguranje je od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje tražio isplatu 117 milijuna kuna uplaćenih temeljem odredbi Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje je ukinuo Ustavni sud.

Trgovački sud odbio je tužbeni zahtjev Euroherc osiguranja koji je od Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje tražio isplatu 117 milijuna kuna uplaćenih temeljem odredbi Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje je ukinuo Ustavni sud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važne odluke Provjerite: HZZO objavio koji su se novi lijekovi našli na listi Ilustracija inflatorni pritisak Poskupljuje dopunsko zdravstveno osiguranje i do 30 posto: Oglasio se i HZZO

Euroherc je u tužbi navodio da je od kolovoza 2009. do sredine 2012. taj iznos isplatio Zavodu sukladno odredbama Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju koje je Ustavni sud ukinuo u srpnju 2012., čime je otpala osnova po kojoj je izvršeno plaćanje.

Grgić: Sanader i Šeks tražili su me milijun maraka

No, Trgovački sud je prihvatio pravno stajalište Zavoda i države kao umješača koju zastupa zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo da je uplata doprinosa imala osnovu u zakonu koja nije otpala jer su doprinosi samo smanjeni.

Sud je također prihvatio pravno stajalište umješača da odluka Ustavnog suda u konkretnom slučaju nema retroaktivno djelovanje, izvijestilo je u četvrtak Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene