Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnje smrću

Odbačena prijava protiv Brodosplitovog sindikaliste Zvonka Šegvića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odbačena je kaznena prijava protiv predsjednika Nezavisnog sindikata Brodosplita Zvonka Šegvića kojom ga se sumnjičilo da je u telefonskom razgovoru prijetio smrću predsjedniku uprave tog poduzeća Tomislavu Debeljaku.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo zaključilo je da su Šegvićeve riječi izrečene u afektu bile motivirane željom da zaštiti kolege od najave otpuštanja pa kao takve ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju, odnosno "objektivno nisu takvog značaja" da bi kod Debeljaka mogle izazvati osjećaj straha za vlastiti život, a što je i sam Debeljak potvrdio u svom iskazu.

>> Brodosplit: Potpisan dogovor o otpremninama i otkaznim rokovima

Kaznena prijava protiv Šegvića odbačena je uz objašnjenje kako se kazneno djelo za koje je prijavljen ne progoni po službenoj dužnosti, te da se u njegovom postupanju "nisu ostvarila obilježja prijavljenog kaznenog djela".

Šegvića se sumnjičilo da je 11. ožujka ove godine u telefonskom razgovoru s direktoricom općih poslova Brodosplita rekao da će golim rukama ubiti predsjednika uprave Debeljaka.

Tomislav Debeljak je vlasnik samoborskog DIV-a, tvrtke koja je u nedavno završenoj privatizaciji splitskog brodogradilišta postala vlasnik Brodosplita.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Posvađali se u prometu, sljedeći dan nazvao ga na posao i pretukao: Muškarac zadobio teške ozljede Ilustracija Ispraznili račune Internet prevaranti me miruju: Građane zovu zbog kupovina, uplata, kriptovaluta... policija poziva na oprez

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene