Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije zloupotrijebila položaj

Odbačena kaznena prijava protiv Šuice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je večeras objavio da je odbačena kaznena prijava protiv Dubravke Šuice koju je protiv nje vezano uz izgradnju javne gradske garaže u Dubrovniku podnio dubrovački SDP.

U kaznenoj prijavi bilo je navedeno da je Dubravka Šuica, kao gradonačelnica Dubrovnika, zloupotrijebila položaj i ovlasti time što je sklopila sporazum prema kojemu Grad Dubrovnik kao osiguranje kredita za garažu zalaže svoje nekretnine. No, kriminalističkom obradom utvrđeno je da gradonačelnica Dubrovnika nije zloupotrijebila svoj položaj, niti je za Grad Dubrovnik nastupila bilo kakva šteta, objavio je USKOK na internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku

>> Preskupa garaža: Umjesto 17 stajala 24 milijuna eura

Utvrđeno je da bivša dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica nije ni odlučivala o navedenom sporazumu niti ga je potpisala te je na temelju toga odbačena kaznena prijave dubrovačke Gradske organizacije SDP-a.

Odluku o sklapanju spomenutog sporazuma donijelo je dubrovačko Gradsko poglavarstvo, a potpisao ga je zamjenik gradonačelnice. Utvrđeno je i da je Gradsko poglavarstvo donijelo tu odluku u namjeri rješavanja problema parkiranja u Dubrovniku, dakle, u interesu Grada, a ne u namjeri da mu se prouzroči šteta ili da se nekomu pribavi protupravna imovinska korist. Osim toga, navodi se i da je taj sporazum raskinut prije puštanja sredstava odobrenog kredita u optjecaj, a uknjižba prava zaloga na nekretninama Grada Dubrovnika je brisana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene