Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbačena kaznena prijava protiv odvjetnika Vujanovića, zastupnika radnika sinjske Dalmatinke Nove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Sinju odbacilo je kaznenu prijavu protiv sinjskog odvjetnika Zorana Vujanovića jer je istražnim postupkom utvrdilo da u njegovu zastupanju tristotinjak radnika sinjske tvornice konca "Dalmatinke Nove" u stečaju nije bilo obilježja kaznenih djela.

Kaznenu prijavu protiv Vujanovića podnio je koncem prošle godine predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević, koji je tvrdio da Vujanović manipulira radnicima sinjske tvornice konca "Dalmatinka Nova" i punomoći, koje su mu davali u postupku za neisplaćene plaće, zlorabi za pokretanje stečajnog postupka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesuđeni umjetnik Incident u Muzeju umjetnosti: Zaposlenik objesio svoju sliku Slika nije dostupna Sinj: Kaznena prijava protiv uprave Dalmatinke Nove

Općinska državna odvjetnica Ankica Marasović izjavila je danas kako je istragom utvrđeno da u postupanju odvjetnika Vujanovića nije bilo obilježja kaznenih dijela.

Ozren Matijašević je izjavio da nije zadovoljan odbacivanjem prijave i ustvrdio da se u istražnom postupku išlo na ruku Vujanoviću. Kazao je da je uputio dopis Državnom odvjetniku Mladenu Bajiću kako bi ga obavijestio o svemu.

Odvjetnik Zoran Vujanović je rekao da je očekivao ovakav završetak slučaja i da je na Općinskom sudu u Sinju protiv Matijaševića podnio tužbu za klevetu.

Dalmatinka Nova je od 29. siječnja u stečaju, a Vujanović zastupa radnike koji potražuju neisplaćene plaće i ostale naknade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene