Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbačen zahtjev USKOK-a za izuzećem Svaline

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Županijskog suda u Splitu Igor Benzon odbacio je zahtjev USKOK-a za izuzećem istražnog suca Davora Svaline u postupku koji se vodi protiv Jakše Cvitanovića Cvika i ostalih osumnjičenika za organiziranu preprodaju droge na Korčuli, potvrđeno je na Županijskom sudu.

Zahtjev je podnesen zbog nekorektnih postupaka toga suca, a predsjednik suda ocijenio ga je neosnovanim. USKOK nema pravo žalbe i odluka je konačna.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe

Neslužbeno se doznaje kako USKOK u svojemu zahtjevu navodi da sudac Svalina nekorektno vodi postupak i predstavnicima USKOK-a ne dopušta postavljati pitanja, istodobno dopuštajući braniteljima osumnjičenika da rade što ih je volja, pa čak i da mobitelima snimaju iskaze svjedoka. 

U USKOK-u nisu htjeli komentirati Benzonovu odluku, niti reći nešto više o tome, jer je riječ o stvari iz postupka koji traje.

Istražni sudac Svalina u svojem je očitovanju odbacio USKOK-ove pritužbe, doznaje se na Sudu.

Istraga protiv Cvitanovića, kojega USKOK tereti kao organizatora, i ostalih pripadnika zločinačke organizacije koja je preprodavala heroin na Korčuli, zbog zlouporabe droga kojom je pribavljena protupravna imovinska korist od najmanje 10 milijuna kuna, odlukom istražnog suca Županijskog suda u Splitu provodi se od studenoga prošle godine.

Jakša Cvitanović Cvik uhićen je polovicom siječnja u Splitu, oko šest mjeseci pošto je pobjegao policajcima na Korčuli koji su ga privodili zbog teškog ozljeđivanja jedne osobe. 

Za njim je bila raspisana i međunarodna tjeralica.

USKOK ga je, zajedno s bratom Mirjanom i djevojkom, dubrovačkom odvjetnicom Anom Birimišom, optužio i za kažnjivo djelo "pranja novca"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene