Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proširuje se hrvatska politička scena

Od sutra Ljubo Jurčić na čelu 'Novog vala', nove stranke u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska dobiva još jednu stranku, 'Novi val - stranka razvoja', na čijem će čelu biti bivši SDP-ov kandidat za premijera i ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

Osnivačku skupštinu u petak će održati nova politička stranka, 'Novi val - stranka razvoja', bivšeg SDP-ovog kandidata za premijera i ministra gospodarstva Ljube Jurčića. U Novinarskom domu u Zagrebu očekuje se više od 130 osnivača, a Jurčić ističe da se stranka osniva upravo na njihovu inicijativu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Bio je neumoran'' Ljubo Jurčić oprostio se od prijatelja Milana Bandića, otkrio je i koji je nadimak zaradio u gimnaziji Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Bez rješenja Grabar-Kitarović: "Iz života ljudi treba izbaciti pojmove minimalne plaće ili dječjeg doplatka"

Ljubo Jurčić osniva 'Naprednu Hrvatsku'?

'Stranku osnivamo jer je to jedini način na koji se možemo boriti protiv propadanja Hrvatske i provesti politiku prihvatljivu narodu i u korist naroda', rekao je Jurčić.

Njegova će se stranka, kaže, prije svega skoncentrirati na na gospodarstvo, kako bi se ljudima osigurao posao, plaća i bolji životni standard.

'S druge strane, cilj nam je izgradnja države koju će narod prihvatiti kao svoju, koja će poštovati hrvatsku tradiciju, kulturu i običaje. Imamo vrijednosti kojih se ne trebamo odricati, naravno u okviru europskih i međunarodnih standarda', kazao je Jurčić. Uz predsjednika stranke, osnivačka skupština 'Novog vala' trebala bi izabrati i 15-člano predsjedništvo i druga stranačka tijela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene