Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima nade i za druge

Od siječnja manje rate za stambene kredite u 'švicarcima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nada postoji i za korisnike kredita u drugim valutama. Naime, Udruga Franak već priprema novu kolektivnu tužbu. Imaju 50 svjedoka.

Građani koji su podignuli stambeni kredit u švicarskim francima od siječnja bi trebali plaćati manje rate kredita. Nada postoji i za korisnike kredita u drugim valutama. Naime, iz udruge Franak poručuju kako imaju kvalitetne svjedoke za nove kolektivne tužbe oko nezakonitih kredita.

Udruga Franak priprema novu KOLEKTIVNU TUŽBU

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro istječe mjera ŠUMA PROBLEMA ČEKA I NOVOG MINISTRA 'Ne znam tko je u cijelom sustavu lud, tko zbunjen, a tko normalan' Slika nije dostupna Krediti u 'švicarcima' Dogovor s bankama na pomolu: 'Moramo maknuti ovu nepravdu'

"Jedini pomak su ustvari ove smanjene kamate na stambene kredite s valutnom klauzulom franak u materijalnom smislu. Dakle, ovo je prvi pomak u smislu olakšanja položaja dužnika", tvrdi Goran Aleksić iz Udruge Franak čija presuda još nije pravomoćna. Pripremaju novu kolektivnu tužbu.

"Javilo nam se već dosta ljudi. A mogu reći da do sada već imamo 50 vrlo kvalitetnih svjedoka ako krenemo u kolektivnu tužbu. Vrlo kvalitetnih, koji imaju sve uvjete da podignu tužbu", objašnjava Aleksić.

Svi dužnici kredita kojima se kamatna stopa povećavala, a nisu ugovoreni podaci i detalji, imaju pravo na obeštećenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene