Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove cijene

Od ponoći poskupilo gorivo - i dizel preko 9 kn!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponoći je gorivo ponovno skuplje.

Eurosuper 95 tako umjesto 9 kuna i 28 lipa stoji 9 kuna i 45. Eurosuper 95 Class s 9 kuna i 33 lipe popeo se na 9 kuna i 50 lipa, dok eurosuper 98 stoji 9 kuna i 86 lipa.

Pročitajte i ovo Gorivo, ilustracija - 5 neslužbeno Nove cijene goriva od idućeg tjedna: "Ma dobro, meni muž toči - meni je svejedno" Dizel Novi udarac Europi prijeti nestašica dizela: "U tom slučaju sve će stati. Bojim se da će biti ozbiljnih problema"

>> Benzin neznatno pao, dizel znatno poskočio

Poskupio je i eurodizel. S 8 kuna 82 lipe na 9 kuna i 2 lipe, dok je eurodizel class skočio s 8 kuna 87 lipa na 9 kuna i 7 lipa.  Cijena plavog dizela promijenila se s 5 kuna 13 lipa na 5 kuna 28 lipa.

Naime, prema podacima Ministarstva gospodarstva, naftne kompanije na hrvatskom tržištu u najnovijoj korekciji cijena derivata mogu poskupiti sve vrste derivata. Po podacima Ministarstva, na hrvatskom tržištu u razdoblju od 22. veljače do 7. ožujka, najviša dopuštena cijena eurosupera BS 95 je 9,50 kuna, eurosupera BS 98 - 9,86 kuna, a eurosupera BS 100 - 9,95 kuna.

Naftne kompanije u iduća dva tjedna mogu imati najvišu cijenu eurodizela BS od 9,07 kuna po litri, dizela od 8,60 kuna, lož ulja (euro) od 5,95 kuna, a najviša cijena plavog dizela može biti 5,28 kuna. Cijene naftnih derivata korigiraju se svakih 15 dana na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, a korekcija ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara prema kuni.

Prema Pravilniku, najviše dopušteno maksimalno dvotjedno povećanje ili smanjenje cijena je tri posto u odnosu na prijašnju maksimalno dozvoljenu razinu maloprodajne cijene.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene