Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od ponoći skuplja vožnja

Novi udar na džepove vozača: Drastično skočile cijene goriva, spremnik benzina poskupio za vrtoglavih 15 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od utorka su porasle cijene goriva na benzinskim postajama u Hrvatskoj. Pun spremnik benzina u prosjeku je skuplji za 15,5 kuna.

Cijena benzinskih goriva porasla je s 10,07 na 10,32 kune po litri. Dizelska su goriva s dosadašnjih 9,87 kuna skočila na 10,06 kuna. Porasle su i cijene plinskog ulja, s prošlotjednih 5,30 kuna na 5,55 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogledajte nove cijene Dobre vijesti za vozače: Od utorka jeftinije gorivo, dizel ispod deset kuna Ilustracija Vladina Uredba Nove cijene goriva od utorka: Opet poskupljuje benzin

Novu, višu cijenu ima i autoplin. Za razliku od dosadašnjih 4,33 kune, nova je cijena autoplina 4,52 kune, objavilo je Ministarstvo gospodarstva na stranici koja prati kretanje cijena goriva.

Portal Cijene goriva objavio je da je pun spremnik benzina nakon novog poskupljenja skuplji za 15,5 kuna, dizela za 9,5 kuna, a autoplina za 8,5 kuna.

Podsjetimo, cijene nafte na svjetskim tržištima porasle su prošloga tjedna oko šest posto, što je posljedica napada dronovima na najveće naftno postrojenje u Saudijskoj Arabiji, zbog čega je proizvodnja srezana za više od pet milijuna barela dnevno ili pet posto ukupne proizvodnje u svijetu.

Na londonskom je tržištu cijena barela prošloga tjedna skočila 6,7 posto, na 64,30 dolara, dok je na američkom tržištu barel poskupio 5,9 posto, na 58,10 dolara. To je najveći tjedni skok cijena od siječnja ove godine.

Početkom prošloga tjedna cijene nafte skočile su i više od 20 posto zbog strahovanja od oštrog pada ponude na tržištima nafte nakon napada na dva saudijska postrojenja 14. rujna, ali i zbog geopolitičkih napetosti koje su ti napadi izazvali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene