Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diferencirane cijene

Od ponoći na autocestama skuplje gorivo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ina je najavila da će od danas iskoristiti mogućnost primjene diferenciranih cijena naftnih derivata na određenim mjestima, što znači da će na 37 postaja na autocestama povećava cijene goriva od dvije lipe do pet lipa, a na dodatnih 20 postaja izvan mreže autocesta gorivo ima nižu cijenu također od dvije do pet lipa, ovisno o mjestu.

Od ponoći 21. lipnja primijenenje su diferencirane cijene za goriva Eurosuper BS 95 i Eurodizel BS te Class goriva Eurosuper BS 95 Class i Eurodizel BS Class. Cijene su u odnosu prema postajama koje ne mogu slobodno formirati maloprodajne cijene nešto više, od dvije lipe do pet lipa, ovisno o mjestu, navodi se u priopćenju.

No, dodaje se u priopćenju, Ina mijenja maloprodajne cijene na još 20 benzinskih postaja, gdje se spomenuta goriva prodaju po sniženim maloprodajnim cijenama u odnosu prema ostalim postajama. Popis postaja s cjenikom možete pronaći na Ininoj internetskoj stranici www.ina.hr.

Postaje na kojima se primjenjuju diferencirane cijene odabrane su u skladu s okolnostima na mikrotržištu, s mogućnošću da se lokalnom stanovništvu omogući točenje goriva po nižim cijenama u odnosu prema postajama na autocestama, dodaje se u priopćenju.

Ina se mogućnošću primjene diferenciranih cijena koristi u skladu s pravilnikom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, koje je propisalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Spomenute maloprodajne cijene vrijedit će do 27. lipnja, kada slijedi uobičajena korekcija cijena goriva, navodi Ina u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Požurite na pumpu Vlada donijela odluku: Od utorka rastu cijene goriva Slika nije dostupna Od ponoći novo poskupljenje, litra goriva sve bliže 10 kuna

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene