Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Korigirani cjenik

Od ponedjeljka nove cijene cestarina: Što poskupljuje, a što pojeftinjuje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovom korekcijom 1482 cijene će se smanjiti, a 846 cijena će se povećati, izvijestio je HAC.

Od 6 sati u ponedjeljak 28. travnja počinje primjena novih korigiranih cijena na autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (AHC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ).

'Od ukupno 3065 cijena za sve dionice i sve skupine na autocestama u nadležnosti HAC-a, 737 cijena neće se mijenjati. Ovom korekcijom 1482 cijene će se smanjiti, a 846 cijena će se povećati', izvijestio je HAC nas svojim stranicama.

Pročitajte i ovo Stigle jagode - 2 Pitanje prioriteta Na tržnice stigle domaće jagode, nikada ih nije bilo manje i nikada nisu bile skuplje Od ponoći skuplja cestarina (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Brže putovanje ljudi i robe Velika novost za vozače na autocestama u Hrvatskoj i Srbiji

Kada je u pitanju I skupina vozila, među ostalim, mijenjat će se cijena A1 Zagreb-Dugopolje (Split). Umjesto dosadašnjih 181 kunu koštat će 174 kune.

Poskupljenje cestarine otjeralo vozače na 'staru cestu'

Cijena A1 Zagreb-Karamatići (Ploče) pada s 228 na 222 kune. A6 Zagreb-Rijeka poskupit će za kunu, kao i A3 Zagreb-Lipovac, pa će umjesto 69 koštati 70 kuna, odnosno umjesto 121 bit će 122 kune.

Većina cijena korigirat će se i na autocestama u nadležnosti ARZ-a. 'Ovom korekcijom cjenika od ukupno 780 cijena za sve dionice i sve skupine na autocestama u nadležnosti ARZ-a 164 cijene neće se mijenjati. Ovom korekcijom 164 cijene će se smanjiti, a 452 cijene će se povećati', obavijestili su.

Davanje autocesta u koncesiju: Evo što bi dobio koncesionar, a što Hrvatska!

Korekcija cijena napravljena je zbog nedostataka HAC-ovog cjenika iz 2004. i ARZ-ovog iz 2008. godine, koji su uočeni prilikom formiranja cijena kod zadnjeg poskupljenja u lipnju 2012. godine.

Predmetnom revizijom cjenika napravljena je detaljna analiza i proveden je ponovni izračun svih iznosa cestarine za svaku pojedinu dionicu autoceste i za sve skupine vozila, izvijestili su.

Novi korigirani cjenik možete vidjeti OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene