Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže promjena

Doznajte kakvo nas vrijeme očekuje idućih dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom ponedjeljka na kopnu i na moru očekuju se oborine i spuštanje temperatura.

Početkom novog tjedna očekuje nas spuštanje temperatura, pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Oblaci i kiša još će kratko potrajati, a doznajte hoće li na Uskrs zasjati sunce Ilustracija Zimsko vrijeme Stiže novi snijeg: Izdana upozorenja za dio Hrvatske

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 2 do 7, a najviša dnevna od 6 do 11 °C, u gorju niža. Na Jadranu temperatura uglavnom od 8 do 14 °C. Uz zahlađenje u gorju se oko sredine dana i poslijepodne očekuje susnježica i snijeg, a uglavnom potkraj dana i u noći snijega će ponegdje biti i u nizinama. Najviše oborine, mjestimice i obilne bit će u Gorskom kotaru i Lici, te na Jadranu, javlja DHMZ.

Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni okrenut će na umjeren, ponegdje pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a umjereno i vrlo jako jugo na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana na buru.

Kiša će uz zahladnjenje postupno prelaziti u snijeg, prvo u gorju, a potom i u nizinama. Prestanak oborina očekuje se u utorak, nakon čega će biti stabilnije. Uz hladniji sjeverni zrak temperatura će se spustiti na uobičajene vrijednosti za ovo doba: danju koji stupanj iznad nule, noću, malo ispod. I na moru idućih dana nešto hladnije.

Za sad, ni u kom slučaju ne izgleda da će biti onako hladno kao što je to bilo u siječnju.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene