Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Volonteri vraćaju osmijeh

IZ NARUČJA U NARUČJE Na ovom mukotrpnom putu svaka treća osoba je dijete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbjeglice i migranti i dalje pristižu u Hrvatsku. Od početka izbjegličke krize kroz našu su zemlju prošle 122.929 osoba.

Iz naručja u naručje. Svaka treća osoba na ovom putu je dijete. 'Iz naručja u naručje. Svaka treća osoba na ovom putu je dijete', kaže nam Ahmed al Musa iz Sirije.

Pročitajte i ovo Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata" Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti''

Kroz kamp u Opatovcu prošlo je oko 36 tisuća djece. Neka su putem izgubila roditelje. Zahvaljujući brzoj reakciji spojeni su u najkraćem mogućem roku.

Osmijeh na lica vraćaju im i klaunovi doktori koji su se pridružili vojsci volontera. Crveni križ osigurava im hranu i odjeću, Unicef tople kontejnere. 'U jednom trenutku znamo imati po 40, 50 beba, negdje prosjek oko stotinjak beba tijekom noći zbrinemo', kaže Martina Tomić Latinec iz UNICEF-a.

Kroz Hrvatsku je prošlo 108.800 migranata

Posljednja dva dana u Mađarsku se putuje isključivo vlakovima. Većini je cilj Njemačka. No, Njemačka najavljuje da će dio migranata vraćati u Hrvatsku. 'Ono sto je sasvim sigurno da neće postat hot spot, niti sabirni centar Europe. Prije svega se radi o 198.000 ljudi s Kosova, koji su došli preko Mađarske u Njemačku i to je u planu da budu vraćeni tamo odakle su došli', kaže ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Za sada jedini prihvatni centar u zemlji, obišli su veleposlanici Japana, Kanade, Irske, Slovenije i Švedske.

Do kraja dana u Hrvatsku će ući 5000 ljudi, od čega 1500 s igračkom u ruci. Isti scenarij očekuje se i sutra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene