Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 20 godina na čelu Zagreba

Od padanja po snijegu do odlaska u Remetinec: Pogledajte kako je izgledao politički put Milana Bandića

Preminuli gradonačelnik Milan Bandić prije 47 godina je iz Hercegovine stigao u Zagreb, glavni grad kojim je vladao puna dva desetljeća.

Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, odslužio vojni rok te nakon toga brzo gradio političku karijeru u zagrebačkoj općini Pešćenica.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Nije prvi put Milanović izazvao diplomatski skandal, pozvali hrvatsku veleposlanicu: "Duboko smo razočarani" Predsjednik Zoran Milanović Borba za saborsku većinu Milanović se obrušio na Plenkovića: "On ima velik problem. Znoji se i treba se znojiti"

Sredinom devedesetih postaje gradski vijećnik. 2000. prvi je put izabran za gradonačelnika. Ali tek što je ušao na velika vrata - podnosi ostavku. Pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću. Pokušao podmititi policajca - koji ga prijavljuje. Mijenja ga Vlasta Pavić. Kratko je poljuljan, ali stranci je ipak važan. Na prvim sljedećim izborima 2005. i s listom SDP-a - opet pobjeđuje.

Nakon smrti Ivice Račana, želi preuzeti vodstvo SDP-a, no to mu ne polazi za rukom. Izbačen je iz stranke i razilazi se sa Zoranom Milanovićem...

Kako je izgledao politički put Milana Bandića pogledajte u priloženom videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene