Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko čišćenje

Od ožujka bez reklama na trgovima u centru Zagreba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. ožujka na trgovima u središtu Zagreba više ne bi trebale biti reklame na zgradama.

Nakon što su gradske vlasti odlučile reklame na Trgu bana Jelačića i na Trgu Petra Preradovića mogu postavljati samo u prizemlja, one se do 1. ožujka moraju ukloniti, piše Poslovni.hr.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

'Zabranjeno je postavljanje reklama i reklamnih panoa na krovne površine, pročelja zgrada i građevinske skele na Trgu bana Jelačića i Trgu Petra Preradovića, osim ploča s tvrtkom, nazivom i natpisom u zoni prizemlja. Zabrana se odnosi na sva pročelja, krovne površine i građevinske skele vidljive s Trga bana Jelačića i Trga Petra Preradovića', navodi se u Odluci o komunalnom redu.

Prošnja na Jelačićevom trgu: Pronađena PRAVA Kristina!

Zabrana se odnosi i na velike, fiksirane reklame po krovovima. 'Nastavlja se uređenje grada usmjereno vraćanju vizure europske metropole, a čija najstarija jezgra su Trg bana Josipa Jelačića i Trg Petra Preradovića čiji izgled je danas narušen reklamama i reklamnim panoima koji imaju suprotan učinak od željenog', rekao je gradonačelnik Milan Bandić još prošle godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene