Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen lažni USKOK-ov inspektor

Od Kobakove supruge na prevaru izvukao 9.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija uhitila je 45-godišnjaka koji se lažno predstavljao kao USKOK-ov inspektor.

Muškarac je uvjeravao svoje žrtve da im za novac može 'srediti' raznorazne poslove. Od supruge bivšeg direktora HŽ-a Davorina Kobaka, osumnjičenog za višemilijunske malverzacije u HŽ-u, uspio izvući 9000 eura uvjerivši je da ga može izvući iz pritvora. Varalica je 18. kolovoza navečer na kućni telefon nazvao 49-godišnju Kobakovu suprugu, lažno se predstavio i obećao joj da će ga izvući iz pritvora za predujam od 9000 eura. Ona mu je novac i predala.

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Isti je scenarij primijenio i na oca 19-godišnjega mesara Marka Špehara, koji je krajem srpnja stradao u Fiolićevoj klaonici, gdje je pao u industrijski bazen s vrućom vodom i dobio opekline na 75 posto tijela. Osumnjičenik je 47-godišnjaku rekao da može 'isposlovati' 81.000 kuna odštete za nesreću na radu, i za to je tražio 8000 kuna predujma, no mladićev je otac sve prijavio policiji, koja je osumnjičenika nakon kriminalističke obrade privela u istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o osobi koja je od prije poznata policiji zbog desetak kaznenih djela. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene