Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIjena - 5 milijuna eura

Novi vlakovi na hrvatskim prugama: Više mjesta, klima i utičnice za punjenje mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova 44 vlaka građanima bi već iduće godine trebala osigurati bržu, udobniju i sigurniju vožnju. No nisu jeftini. Jednim takvim hrvatskim modernim vlakom provozala se novinarka Dnevnika Nove TV.

Novi vlakovi prilagođeni su osobama s invaliditetom i starijim osobama. Imaju više sjedećih mjesta, mogućnost prijevoza bicikli ili kolica.

Pročitajte i ovo Nesreća vlaka Nema ozlijeđenih Vlak iskočio iz tračnica: Obustavljen promet, putnici se prevoze autobusima Dino Goleš u vlaku - 1 NA TERENU Ekipa Dnevnika Nove TV krenula je vlakom do Karlovca: "Svaki dan putujem i svaki dan kasnim, i ujutro i popodne"

Između sjedala nalazi se utičnica za punjenje mobitela ili računala. Vlak je u potpunosti klimatiziran, sve za što udobniju vožnju.

>> Vlakovi će ovom prugom voziti 120 na sat!?

Za što sigurniju vožnju tu su nadzorne kamere, ali i sustav za informiranje putnika o nadolazećim stanicama ili brzini kretanja vlaka. Tri ovakva vlaka već su u prometu, a više od 40 od iduće će ih godine voziti hrvatskim prugama.

Jedan takav vlak košta oko 5 milijuna eura. Hrvati osmislili, Hrvati proizvode, konkurencije se ne boje. Osim za hrvatsko spremni su i za svjetsko tržište.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene