Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićeno sedam osoba

Od dilerske skupine oduzeta droga kojom bi 'na ulici' zaradili oko milijun kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretragama stanova i automobila uhićenih pronađeno je 1640 grama ecstasyja, 2545 grama speeda i 88 grama marihuane te 15.000 kuna i 620 eura za koje se sumnja da potječu od trgovine drogom

U policijskoj akciji u Rijeci i Zagrebu u srijedu je uhićeno sedam osoba zbog krijumčarenja i preprodaje droge te je tom prigodom pronađeno ecstasyja, speeda i marihuane koji bi u uličnoj preprodaji, prema policijskoj procjeni, vrijedili čak oko milijun kuna.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Uhićenja u Splitu Velika akcija policije U Splitu pala narkoskupina: Zbog krijumčarenja droge uhićeno 19 osoba, reporterka Dnevnika Nove TV otkriva detalje

Načelnik primorsko-goranske kriminalističke policije Željko Kruneš kazao je da su četvorica uhićenih dovedeni u pritvorsku jedinicu te da će ih danas ispitati u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci. Pretragama njihovih stanova i automobila pronađeno je 1640 grama ecstasyja, 2545 grama speeda i 88 grama marihuane te 15.000 kuna i 620 eura za koje se sumnja da potječu od trgovine drogom, rekao je.

Načelnik primorsko-goranske službe kriminaliteta droga Hari Brnad istaknuo je da je zaplijenjeni speed u obliku čiste paste pa bi se za uličnu prodaju njegova masa povećala četverostruko miješanjem s dodacima, a time i zarada od nelegalne ulične prodaje.

'Krokodil': Najopasnija droga na svijetu pojavila se i u Splitu

Kriminalističko istraživanje trajalo je od početka studenoga, kad se počelo nadzirati trojicu za koju je policija utvrdila da dopremaju veće kolilčine droge iz Zagreba u Rijeku. Kad se skupilo dovoljno dokaza za umiješanost sedmero osoba, pokrenuta je istovremena akcija u Rijeci i Zagrebu, pri čemu je šestero osumnjičenih uhićeno u Zagrebu, a jedan u Rijeci. Pet ih je s područja Zagreba, jedan iz Rijeke, a jedan iz Splita, kazao je Brnad.

Svi su hrvatski državljani, a jedan još ima i nizozemsko državljanstvo.

Upoznali su se tijekom odsluženja zatvorskih kazni zbog sličnih nedjela, a neki od njih su na uvjetnom otpustu, naveo je. Naglasio je da se policijsko istraživanje nastavlja te da bi moglo biti još osumnjičenika i privođenja.

ZAPANJUJUĆA INFOGRAFIKA Ovako propadaju lica ovisnika

Utvrđeno je da se droga dopremala izravno iz Nizozemske u Zagreb, a potom u Rijeku i Split.

Načelnik zagrebačke službe kriminaliteta droga Dražen Miličević kazao je da su uhićeni u Zagrebu bili dobro poznati policiji te da su bili vrlo aktivni u opskrbi ilegalnog tržišta drogom, posebno na zapadnom dijelu grada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene