Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon gotovo šest mjeseci

Sve po starom: Od danas cigarete opet u kafićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od pet mjeseci, danas se u kafićima ponovno može pušiti. Vlasnici do 9. travnja moraju svoje ugostiteljske objekte prilagoditi novom zakonu o ventilaciji ukoliko žele da se dim cigarete zadrži u njihovim kafićima.

Sljedećih šest mjeseci pepeljare na stolovima bit će uobičajene, a pušači neće morati svoju ovisnosti i zadovoljstvo utaživati samo na terasama. Iako je ministar zdravstva Darko MIlinović pozvao vlasnike kafića da odlukom o nepušačkim kafićima čuvaju zdravlje ljudi, pretpostavlja se kako će se mali dio ugostitelja odazvati te da će pušačima ipak većina vrata biti otvorena.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

>> Dio ugostitelja nastavlja sa zabranom pušenja 

>> Od 2012. opet potpuna zabrana pušenja u kafićima

Za vrijeme prijelaznog šestomjesečnog razdoblja vlasnici moraju svoje objekte prilagoditi novim zakonskim uvjetima o ventilaciji prostora ukoliko žele goste pušače. Prostori uz ventilaciju moraju biti opremljeni i sustavom za filtriranje. Zabrana pušenja u potpunosti ostaje u javnim ustanovama uključujući i restorane. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene