Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko će zamijeniti Ramljaka?

Od "Dana D" do antiklimaksa: Nitko ne želi u jezgru nuklearnog reaktora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Ante Ramljak u utorak dao neopozivu ostavku na mjesto povjerenika za Agrokor, uslijedio je dramatičan dan za posrnuli koncern.

Unatoč brojnim sastancima u Vladi i središtu koncerna, do kraja dana nismo uspjeli saznati tko će zamijeniti Ramljaka u „jezgri nuklearnog reaktora“.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki interes Tko će preuzeti velike poljoprivredne kompanije u Hrvatskoj? Oglasila se Fortenova Plenković na TikToku "Je l' bilo ok?" VIDEO Pokazao par trikova, pokušao biti kul i šaljiv: Plenković postao tiktoker, njegov prvi video morate pogledati

Kao na traci u zgradi Vlade nizali su se potencijalni kandidati, no čini se da nijedan nije želio ući u Ramljakove cipele. On je pak svim zaposlenicima Agrokora poslao oproštajni cirkularac u kojem je poručio kako su "spriječili propast" kojoj su prije godinu dana gledali u oči.

Nakon cjelodnevnog pregovaranja Plenković se (tek nakon što se sastao sa šefom Međunarodnog Crvenog križa) napokon obratio javnosti i poručio kako Ramljak ostaje na čelu Agrokora dok mu ne nađu zamjenu.

Jučerašnji potez povjerenika nije me nimalo iznenadilo", rekao je premijer Plenković.

Novinare je zanimalo ima li kriminala u angažiranju savjetnika, na što je Plenković rekao da na to ne može sa sigurnošću odgovoriti. O Ramljakovoj ulozi će, kaže, obaviti razgovor, no njegova neopoziva ostavka je jasna poruka.

"Naravno da ovo nije ugodno"

Na pitanje kad će imenovati novog povjerenika za Agrokor, Plenković nije precizno odgovorio. "U razumnom roku, bit će to brzo", rekao je Plenković.

"Naravno da ovo nije ugodno. Što mislite kako je meni? Mislite da sam ja sretan što imamo ovakvu situaciju? Naravno da nisam zadovoljan, ali moja odgovornost je veća, da proces dovedemo do kraja", rekao je Plenković. Na pitanje o njegovu odnosu s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, rekao je da je on jako dobar i da nastavljaju raditi kao što su i dosad.

Na pitanje hoće li sadašnji savjetnici iz Alix Partnersa ostati na svojim pozicijama, Plenković je pak rekao da zbog osiguranja krajnjeg cilja drugih promjena u strukturi aktera ne bi trebalo biti.

Potraga na čekanju

Rekao je da nije znao kolike su iznosi dobivali savjetnici, a "stekao je dojam" da to nije znala ni ministrica Dalić.

Na pitanje upravlja li on uopće krizom u Agrokoru, Plenković je pak poručio da Agrokorom treba upravljati izvanredna uprava, a ne Vlada.

Premijer nakon današnje sjednice Vlade putuje u dvodnevni posjet Bruxellesu, tako da je potraga za novim povjerenikom barem za ovaj tjedan stavljena na čekanje.

Više o događajima koji su obilježili jučerašnji dan pročitajte ovdje.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene