448594
448594
448594
448594
448594

JE LI MUKAMA DOŠAO KRAJ? 'Mi smo jedva dočekali ovakvo nešto'

  • , 01.09.2016., 07:34
  • Autor:
  • komentara

Bez gužvi i dugih čekanja u čekaonicama i bez učestalih zvanja svog obiteljskog liječnika. Od četvrtka će to biti realnost, jer kreće portal za pacijente.

 
 
 
 
Portal za pacijente (Video: Dnevnik Nove TV)
Portal za pacijente (Video: Dnevnik Nove TV)

Ako ste korisnik sustava e-građani, već danas moći ćete pristupiti portalu za pacijente. Primjerice, svome liječniku napišete poruku kako Vam treba recept za određeni lijek.

Liječnik dobije poruku i odmah pošalje recept u ljekarnu. U samo nekoliko trenutaka zatraženi recept možete podignuti u ljekarni.

"Mi smo jedva dočekali ovakvo nešto. Nadamo se da će nam ovo doista pomoći jer je otvoren jedan novi kanal komunikacije koji je tako moderan i tako jednostavan za većinu naših pacijenata", ističe Hrvoje Tiljak, obiteljski liječnik.

"Mislim da je to jako dobra ideja i da je to jako praktično. Uštedi se puno vremena", kaže pacijentica Vesna.

"Mislim da je to dosta elegantno i za zdravstveno osoblje i za pacijente. Jer u trenutku iz svog doma rješavate recepte, naručivanja", dodaje Hrvoje, također pacijent.

Na ovaj se način želi rasteretiti silne administracije liječnike primarne zdravstvene zaštite i omogućiti bolju komunikaciju s pacijentima.

"To će osloboditi prostor za pacijente u potrebi koji moraju dolaziti na preglede i kojima moramo posvetiti više vremena", smatra doktor Tiljak.

Za 10 dana portal će dobiti i svoju mobilnu aplikaciju. Koju, će u prvoj fazi koristiti oko milijun i pol pacijenata i 1.000 ordinacija iz cijele Hrvatske.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se