Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat protiv zakona

Od 9. lipnja referendum protiv izmjena ZOR-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sindikati počet će 9. lipnja prikupljati potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu kojima se, po ocjeni sindikata, uništava sustav kolektivnih ugovora, najavili su čelnici pet sindikalnih središnjica na konferenciji za novinare.

Sindikati pozivaju oporbene stranke i nevladine udruge da im pomognu u zakonskom roku od 15 dana prikupiti dovoljan broj potpisa, deset posto od ukupnog broja birača, kako bi se vlast natjerala na odustajanje od izmjena ZOR-a kojima se primjena prava iz kolektivnih ugovora ograničava na šest mjeseci nakon isteka kolektivnih ugovora.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode

Sindikalne središnjice također će 14. lipnja održati Svesindikalni sabor na kojem će utvrditi svoje zahtjeve i ciljeve te razraditi potrebne aktivnosti kako bi spriječile 'demontažu socijalne države' koju pripremaju vlada i poslodavci.

Sindikalni čelnici poručili su premijerki Jadranki Kosor da će se na sastanak s njom i nastavak socijalnog dijaloga odazvati samo ako povuče prijedlog izmjena ZOR-a. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene