Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manje plaće

Šok za Splićane: Od 1. studenog plaćat će veći prirez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već od 1. studenog Splićani će morati plaćati veći prirez, što znači da ih čekaju i manje plaće. S dosadašnjih 10, prirez će se povećati na maksimalnih 15 posto.

HDZ-ov gradonačelnik Andro Krstulović Opara ističe kako je povećanje prireza s dosadašnjih 10 na maksimalnih 15 posto socijalni potez, jer će pogođeni biti oni s najvećim plaćama. O prijedlogu, kao i o novom proračunu, odlučivat će se u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Od 1. studenog HDZ uz pomoć Kerumovog HGS-a povećao prirez Slika nije dostupna UVOĐENJE PRIREZA Opara u stilu Robina Hooda: "To nije harač već socijalna mjera koja oduzima onima koji imaju i daje onima koji nemaju"

Već stižu prve kritike. "Ponovno se ne ispunjavaju predizborna obećanja", poručuju iz stranke Pametno. Opari zamjeraju što je prijedlog donio, a da nije prije toga uzeo u obzir rashode grada i nabujalu administraciju.

Točno ono što su prije godinu dana osporavali prošlom gradonačelniku, Ivi Baldasaru sada su doslovno kopirali i s tom odlukom došli pred građane Splita. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene