Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro antikviteti

Od 1. srpnja klasične žarulje i analogni toplomjeri odlaze u povijest!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. srpnja Europska unija zabranila je proizvodnju žarulja sa žarnim nitima te analogne toplomjere i tlakomjere jer sadrže živu. U Hrvatskoj će se prodavati do isteka zaliha.

Od prvog srpnja ljekarne će naručivati samo digitalne tlakomjere. 'Digitalni su proizvodi i skuplji u odnosu na ove živine tlakomjere, a neki od njih i dvostruko', kazala je Marina Rubčić iz Gradske ljekarne Zagreb.

>>
TEST Dnevnik.hr-a: Doznajte sve o razlikama između klasične i štedne žarulje

Možemo se polako opraštati i sa živinim toplomjerima. Gospođa Ankica nam je rekla kako ne voli živu jer joj je strašna pomisao da se razbije. No, s tim će morati naučiti živjeti svi kada kupe štednu žarulju jer ona ima 5 miligrma žive.

Pročitajte i ovo Škola Drama u Beogradu Škola danima zataškavala slučaj prolivenog opasnog metala koji je pošpricao učenike Vukovar: Neosvjetljeni vodotoranj Građani odlučili Par nepar javna rasvjeta: Vukovar ima novi model uštede na računima za struju, no nisu svi zadovoljni

Anita Juras iz žaruljoteke je kazala da ljudi ipak još uvijek kupuju žarulje sa žarnom niti te da će ih u rezervi biti još za godinu i pol, dvije. Poslije toga bilo bi najbolje kupiti led žarulju. One su od štednih žarulja skuplje pet puta, ali dva puta više štede energiju.

Doznajte više u videoprilogu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene