Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 20 posto

Od 1. siječnja u Zagrebu niže cijene parkiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene parkiranja u javnim garažama i na javnim parkiralištima u Zagrebu od 1. siječnja 2009. bit će snižene u prosjeku 20 posto u sve tri parkirališne zone, odlučilo je Gradsko poglavarstvo izmjenom Pravilnika o korištenju javnih parkirališta.

'Želimo potaknuti građane da se što više koriste javnim prijevozom, kao i javnim garažama', rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice. Napomenuo je i da bi bio sretan da u prvom kvartalu slijedeće godine u Zagrebačkom holdingu bude moguće sniziti cijene i nekih drugih komunalnih usluga.

Pročitajte i ovo Inflacija; ilustracija - 1 U europskom vrhu Neke Vladine politike hrane inflaciju: Cijene rastu, ali sporije, od nas je gora samo Belgija Rad trgovina i šoping-centara Podaci DZS-a Otkrivene prehrambene navike Hrvata: Pogledajte koliko trošimo na hranu, ali i koje meso najviše jedemo

Iz podružnice 'Zagrebparking' su izvijestili da će u prvoj zoni cijena parkiranja za pola sata, po novom, biti manja za kunu i iznosit će sedam kuna, dok će sat parkiranja, umjesto 16 kuna, sada biti 14 kuna. U drugoj zoni, sat parkiranja jeftiniji je za kunu i koštat će sedam kuna, a dva sata 14 kuna, umjesto dosadašnjih 16. 

U središtu grada nedostaje parkirnih mjesta

U trećoj zoni za sat vremena parkiranja bit će potrebno izdvojiti tri kune (umjesto četiri), za dva sata šest kuna (umjesto osam), a za tri sata devet kuna (umjesto 12 kuna). Parkiranje u javnim garažama od 1. siječnja bit će sedam kuna od 8 do 18 sat, četiri kune od 18 do 8 sati, a nedjeljom četiri kune. Cijene povlaštenih i godišnjih karata neće se mijenjati.

'Za niže cijene parkiranja odlučili smo se temeljem ankete građana koji su izrazili nezadovoljstvo upravo s cijenom parkiranja', kazao je Bandić te dodao da su se za to odlučili tek nakon što je 'Zagrebparking' napravio više reda u tzv. prometu u mirovanju, a proširuje i zone parkiranja.

'Nigdje nismo proširivali zone parkiranja bez mišljenja vijeća gradskih četvrti jer nam nije cilj da Zagrebparking 'dere' građane nego da mogu parkirati u svojoj ulici', kazao je Bandić. Voditelj podružnice Mate Kraljević rekao je da 'Zagrebparking' neće odustati od zacrtanih projekata i gradnje garaža u centru grada gdje nedostaje garažnih mjesta, premda će zbog najavljenog pojeftinjenja parkiranja ostati bez godišnjih prihoda od 9,5 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene