Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Borba protiv nelikvidnosti

Od 1. lipnja kaznene prijave protiv poslodavaca koji ne plaćaju obveze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. lipnja država će podnositi kaznene prijave protiv svih poslodavaca koji ne plaćaju svoje obveze prema državi, radnicima i dobavljačima.

Ako ne bude plaće i doprinosa slijedi kazna poslodavcu. Od idućeg mjeseca protiv neplatiša podizat će se kaznene prijave.

Pročitajte i ovo Rafael Krešić i Dina Čevid "Bit će teško dokazati optužbe" Odvjetnik upozorio na probleme u slučaju Matanić: Otkrio sljedeće poteze policije i tko može podnijeti kaznenu prijavu Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života"

'Ako poslodavci i direktori poručuju ljudima da nema plaće zato što nema doprinosa onda ih lažu i varaju', kazao je ministar financija Slavko Linić.

>> 'Banke neće dopustiti isplatu plaće ako je poslodavac na listi dužnika'

U Hrvatskoj je čak 45.000 tvrtki dužnika za doprinose i plaće. Oštra Vladina politika natjerala je 15.983 tvrtke da podmire svoj dug dok su 1.044 pokušale ponovno kršiti zakon i isplatiti plaću bez doprinosa. Među dužnicima su i neke tvrtke u vlasništvu države.

'Država ovog trenutka ide u intenzivnu privatizaciju cijelog tog portfelja. Naravno da će se smjenjivati uprave koje nisu pokazale sposobnost, ali to nije rješenje', kazao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić.

No, hoće li država i sama sebe kažnjavati kao lošeg poslodavca. Stolaru Tomislavu, primjerice, država je ovrhom sjela na račun zbog duga od 350.000 kuna, a toliko i njemu država duguje za odrađeni posao. Radnici Goričanke u vlasništvu države mjesecima su bez doprinosa i plaće, kao i radnici Bizovačkih toplica kojima je propalo 7 privatizacijskih pokušaja. Ministru to sliči vicu.

'Kad se Mujo branio da nije on ubo Husu nego je ovaj kliznuo na bananu i tako 7 puta. Tako 7 puta i s tim Bizovačkim toplicama. Jednom možete neuspješno prodati. Ok, tržište nije ragiralo. Dvaput teško, ali 7 puta!? Očito, nešto je u prodavaču, a ne u kupcima', smatra Čačić.

Očito, i država treba početi od svojih redova, a ne samo preko privatnog sektora.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene