Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uklanjanje smeća

Oćišćene uvale Prapratno, Zamali i Trstenik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pelješke uvale Trstenik, Zamali i Prapratno u cijelosti su očišćene od smeća koje je prošlog vikenda nanijelo more zbog jakog juga.

U uvali Zaglavak očišćeno je podmorje, a kopno čisti tvrtka 'Kosijer' iz Molunata. Do kraja dana uklonit će se brana koja pregrađuje uvalu, a čim se završi čišćenje, tvrtka Kosijer će očistiti smeće s područja Dingački škoj, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte i ovo Smeće u srcu Splita - 2 miškolovke na balkonima Je li ovo moguće? Ispred kuća u centru grada imaju mali Karepovac: "Smrdi, ima štakora, ljudi ne mogu otvoriti prozor..." Rezultati istrage o odronu - 2 Ljutiti građani Misterij odrona na Jakuševcu: "To je zlostavljanje, da pitam bilo koga u gradu tko bi se s nama mijenjao za tih 6000 kuna...''

>> 'Albanija otpad uvozi, a ne zna kud bi i sa svojim'

Na ostalim područjima komunalne tvrtke peljeških općina prikupljaju smeće s obale, na Lastovu čiste i djelatnici Parka prirode, a na Mljetu i djelatnici Nacionalnog parka.

Jučer je tvrtka 'Dubina inženjering' iz Splita u suradnji s tvrtkom CIAN uz pomoć dizalice i mreže prikupila oko osam prostornih metara plutajućeg smeća unutar brane u uvali Zaglavak. Pregledom morskog dna uočene su manje količine uglavnom plastičnog otpada u samom kraju uvale.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika jučer je prekinuto čišćenje podmorja, a djelatnici tvrtke 'Kosijer' nastavili su čistiti obalu i uz pomoć rovokopača. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene