Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje DHMZ-a

Cijeli Jadran u narančastom: Olujni udari bure duž cijele obale, pod Velebitom brzine vjetra i do 150 kilometara na sat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za petak 12. veljače narančasto upozorenje za područje riječke regije, zapadne obale Istre, Kvarnera i Kvarnerića, cijele Dalmacije te crveno upozorenje za Velebitski kanal.

Na području riječke regije očekuju se olujni udari bure s udarima vjetra do 65 kilometara na sat, a temperatura će se kretati oko nule. Iz DHMZ-a upozoravaju stanovnike tog područja na moguća oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala i letećih krhotina. Moguć je i prekid prometa, kao i prekid opskrbe električnom energijom.

Na području zapadne obale Istre očekuje se jaka, a ujutro i ponovno navečer ponegdje vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra od 65 do 110 km/h. Olujni udari vjetra uzburkat će more te su mogući poremećaji u pomorskom prometu.

Vrlo jaka bura s udarima do čak 110 kilometara na sat očekuje se i na području Kvarnera i Kvarnerića.

Pročitajte i ovo Munje u Zagrebu opasno vrijeme Civilna zaštita izdala upozorenje građanima zbog nevremena: "Ovo nikako nemojte raditi!" Snijeg na Sljemenu VRAĆA LI SE ZIMA? FOTO Na Sljemenu pada snijeg, na Zavižanu ga ima 14 centimetara

Velebitski kanal, očekuje se, bilježit će brzine vjetra do 150 kilometara na sat pa se stanovnicima tog područja savjetuje da izbjegavaju putovanja i boravak blizu obalnih područja.

Na području Dalmacije također se očekuju jaki udari bure s brzinama vjetra od 65 pa do 110 kilometara na sat. Upozoravaju se pomorci na jako valovito more i uvjete koji zahtijevaju veliko iskustvo i adekvatno opremljena plovila. Također su moguća odstupanja i prekidi u prometu trajektima i katamaranima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene