Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ĆUDLJIVO VRIJEME

Što nas čeka nakon tuče i oluje? Meteorologinja otkriva kad ćemo dočekati smirivanje vremena

Dani pred nama neće biti jednostavni, stiže nam ozbiljna južina i promjenjivo, vlažno i sparno vrijeme. Veća promjena vremena stiže nam u petak.

Promjenjivo vrijeme nastavit će se i dalje, s tim da nas čeka u prvom redu vjetrovito, a u unutrašnjosti i sparno te uglavnom suho vrijeme. Jak vjetar puhat će u cijeloj zemlji, a temperature će zbog njega posvuda biti od 21 do 29 stupnjeva. Nad velikim dijelom Europe nalazi se ciklona i dosta vlage zbog koje ima i dosta pljuskova proteklih dana. Nova veća kiša sprema nam se u petak.

Pročitajte i ovo Ilustracija pogoršanje vremena Stiže velika promjena vremena: Izdana su upozorenja, moguća tuča Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Kakvo nas vrijeme očekuje za Praznik rada? Meteorolozi nemaju dobre vijesti – pripremite se na promjenu

Na kopnu će tako biti uglavnom suho te i dalje vjetrovito. Puhat će jugozapadnjak povremeno i uz olujne udare, no bit će i vrlo toplo od 25 do 27 stupnjeva.

Slično će biti i na istoku zemlje, s tim da će ovdje vjetar ipak biti malo manje jak, uglavnom umjeren jugozapadni i južni. Stoga se i u Slavoniji očekuje vrlo toplo i promjenjivo oblačno vrijeme uz temperaturu između 25 i 28 stupnjeva.

Što se tiče Istre, niže temperature bit će i na Jadranu i u gorskim krajevima, najviše do 22 stupnja, a jak jugozapadnjak i jako te olujno jugo sve će više pojačavati kako vrijeme odmiče.

U Dalmaciji, na južnom Jadranu slična situacija. Bit će promjenjivo oblačno uz dulja sunčana razdoblja i vjetrovito zbog jakog i olujnog juga koje će sve više jačati.

Na kopnu u petak stiže velika promjena vremena uz koju će biti obilne kiše, moguće i jačeg grmljavinskog nevremena. U subotu i nedjelju manje oblaka, a više sunca, a bit će i manje vjetrovito. Na Jadranu u petak nestabilno uz kišu i pljuskove, moguće i jače grmljavinsko nevrijeme. Jugo će biti jako i olujno, a smirivanje vremena također za vikend.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene