Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negativan trend

Odlazak trećeg ministra u manje od godinu dana: 'Žao mi je, ali stvari ne smiju stati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radimir Čačić danas je podnio ostavku na sve funkcije u Vladi.

Kao prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić bio je prva i najodgovornija osoba u Vladi za velike investicije i pokretanje gospodarstva. Poslodavci žale zbog svega što se dogodilo, ali to ne smije dovesti u pitanje investicije.

Pročitajte i ovo Uskršnji stol sindikalni izračun Koliko će se trošiti za Uskrs: "Najjeftinija uskršnja košarica 116 eura, a najskuplja 395 eura" Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura"

'Meni je jako žao što se to desilo baš sada, u ovom momentu kad se ipak nešto pokrenulo, ali investicije ne smiju stati, to se treba nastaviti i ja se nadam da će se to nastaviti bez obzira na činjenice koje su oko nas', kazao je predsjednik HUP-a Ivan Miloloža.

Sindikati su od Čačića uglavnom slušali o rezovima. Zbog njegovog odlaska ne žale, jer gospodarstvo ionako, tvrde, nije pokrenuo. 'Tako da ne očekujemo da će se tu dogoditi nekakvi potresi koji bi uzdrmali nekakve pomake u Vladi, jer ih zapravo u ovom vremenu nije niti bilo', kazao je Krešimir Sever, predsjednik NHS-a.

>> VIDEO i FOTO Radimir Čačić podnio ostavku na sve funkcije u Vladi!

S obzirom da mali i srednji poduzetnici imaju posebno ministarstvo, odlazak Čačića neće bitnije uzdrmati gospodarstvo. Velike investricije ići će svojim tokom. 'U ovom resoru je bila energetika, infrastruktura, gdje se traže privatni investitori da to grade kao Plomin, kao LNG. Privatni investitori imaju svoj interes, oni će taj interes nastaviti dalje gurati kroz Vladu. U Vladi je ta neka trasa određena', kazao je profesor na Ekonomskom fakultetu Ljubo Jurčić.

Svi se pitaju tko će biti novi čovjek zadužen za investicije i pokretanje ekonomije. 'Očekujemo da će u ovom trenutku neovisno o koalicijama, neovisno o međusobnim sporazumima, da će na čelo tog izuzetno odgovornog ministarstva doći netko tko će doista pokrenuti gospodarstvo u Hrvatskoj i početi stvarati uvjete za otvaranje novih radnih mjesta', kaže Sever.

To očekuju svi, pa će nova osoba na čelu ovog važnog resora imati zaista težak zadatak.

Inače, u manje od godinu dana, otkad su zasjeli u Banske dvore, troje Milanovićevih ljudi napustilo je svoje pozicije. Uz najnoviji slučaj Radimira Čačića, s mjesta ministra pomorstva, prometa i infrastrukture u travnju je, zbog zdravstvenih razloga, otišao Zlatko Komadina. Dva mjeseca poslije, ostavku je zbog zlouporabe položaja, s mjesta ministrice zaštite okoliša i prirode dala i Mirela Holy.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene