Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA JOŠ U TIJEKU

Očajni roditelji dječaka stradalog u koprivničkom bazenu: "Nadamo se da se ništa neće zataškavati..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U vrijeme rođendanske proslave na kojoj se mališan utopio, s djecom su bile dvije animatorice, voditeljica proslave i jedan spasilac. Nitko od njih, ali ni brojni kupači, nisu vidjeli nestanak ni utapanje dječaka, sve dok već nije bilo prekasno.

Nakon što se na proslavi rođendana na koprivničkom gradskom bazenu prije nekoliko dana utopio osmogodišnji dječak, postavlja se pitanje kako se to moglo dogoditi u bazenu za neplivače dubokom Svega 130 centimetara, pred velikim brojem drugih kupača i uz prisustvo odraslih.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slijedi obdukcija Tužan kraj potrage: U rijeci pronašli tijelo muškarca Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

Osoba koja je u to vrijeme bila na mjestu događaja ispričala je za kolakne medije da to nisu bili prizori klasičnog utapanja jer je voda na tom dijelu bazena prilično plitka te da je dječak pronađen na dnu bazena, bez da je prije toga mahao rukama i tražio pomoć, pretpostavljalo se da je uzrok smrti možda udarac glavom u rub bazena ili nešto drugo. Obdukcija je na kraju ipak pokazala da je uzrok smrti bilo utapanje. Istraga o ovoj smrti osmogodišnjaka je pri kraju, piše Podravski.hr.

"Molimo sve da imaju razumijevanja za našu tugu i bol. Osobno se nadamo da će nadležna tijela utvrditi istinu i da se ništa neće zataškavati", rekli su shrvani roditelji.

U vrijeme rođendanske proslave na kojoj se mališan utopio, s djecom su bile dvije animatorice, voditeljica proslave i jedan spasilac. Nitko od njih, ali ni brojni kupači, nisu vidjeli nestanak ni utapanje dječaka, sve dok već nije bilo prekasno. Njegovo tijelo našli su u dijelu bazena poznatom kao “brza rijeka”. Riječ je o bazenu gdje voda cirkulira u krug te tako ostavlja dojam brze rijeke, a ponekada se strujanje vode znatno ubrza. Pronašao ga je jedan kupač. Izvori bliski istrazi kažu da će policija sigurno podnijeti neke kaznene prijave u ovom slučaju, javlja Podravski.hr.

U međuvremenu je Petra Bijač, voditeljica koprivničkih bazena Cerine, podnijela ostavku na svoje radno mjesto te se priopćenjem oglasila o tragičnom događaju i izrazila sućut obitelji. Bazeni Cerine su raskinuli ugovor sa spasilačkom službom NASA-KPS. Rođendanske proslave na koprivničkim bazenima otkazane su do daljnjega nakon ove tragedije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene