Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nikad kraja stečaju

Očajne radnice Trimota najavljuju borbu za povratak na posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnice imotskog Trimota očajne su zbog tijeka stečaja njihove tvornice.

Na zadnjem ročištu zaključeno je kako se zbog naplate potraživanja prodaju strojevi. Ako za njih ne bude zainteresiranih, prodat će se kao staro željezo, a to je za njih neprihvatljivo.

Pročitajte i ovo Radnice Orljave - 3 Zaboravljene Pola godine od stečaja radnice Orljave bezuspješno traže pomoć: ''Morat će otvoriti pučku kuhinju, bit će nas puno'' Slika nije dostupna Mjesecima bez plaće Radnice Trimota sjele na cestu i ometale promet na granici kod Imotskog

Po kolektivnom ugovoru radnici bi trebali dobiti otpremnine, no ne vjeruju da će biti dovoljno novca. Poručuju da će se boriti da se ponovno vrate na svoja radna mjesta.

>> Radnice Trimota: 'Kriminala je sigurno bilo'

'Mi tu imamo strojeva novih i vrijednih, imamo recimo pročistač koji košta četiri milijuna kuna. Oni su ga zakopali u zemlju i vele da se ne može izvaditi. Mi želimo da nas netko uzme u najam i da radi, ali da primi nas radnike', rekla je bivša radnica Trimota Mira Lekić.

'Nakon trideset godina otići na golu ledinu bez ičega... Ja bih samo pitala one gore po Zagrebu da se stave u naše položaje pa da vidimo. Nakon trideset godina rada da dobiju nagradu kao što smo je mi dobili - idemo na golu ledinu', rekla je Dubravka Dimić, još jedna bivša radnica ovog imotskog poduzeća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene