Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Sanaderu

Optužba pozvala pravnicu i vozača da potvrde svjedočenje Olgice Spevec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja Ivi Sanaderu u slučajevima Ina-MOL i Hypo svjedočit će Zlatko Horvat i Vesna Patrlj iz Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Riječ je o svjedocima koje je pozvalo tužiteljstvo, a koje Sanadera tereti za primanje 10 milijuna eura mita od šefa mađarskog MOL-a kako bi im prepustio upravljačka prava u Ini.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader "Jasna društvena osuda" Iza rešetaka je već osam godina: Visoki kazneni sud Ivi Sanaderu smanjio kaznu Slika nije dostupna Suđenje Sanaderu Bošnjaković: Za ugovor INA-MOL čuo sam na radiju u automobilu

>> Turudić na suđenju Sanaderu: Meni je sve ovo dosadno!

Zlatko Horvat je u AZTN-u u inkriminairano vrijeme radio kao vozač, a Vesna Patrlj kao pravnica. Njih dvoje trebali bi potvrditi iskaz koji je pred sudskim vijećem Ivana Turudića dala Olgica Spevec, čelnica AZTN-a. Ona je kazala kako je Sanaderu, odnosno Vladi i tadašnjem ministru gospodarstva Damiru Polančecu poslala pismo u travnju 2009. godine u kojem ga je obavijestila da će ATZN pokrenuti postupak dubinske analize koncentracije.

Sanader i njegova obrana tvrde da to pismo nikad nije stiglo pa su na klupu za svjedoke bili pozvali tadašnju voditeljicu pisarnice Vesnu Špoljarić koja je sudu kazala da ju je tajnica Olgice Spevec u prosincu 2009. tražila da antidatira dopis za Sanadera i napiše da je poslan u travnju. Špoljarić je posvjedočila i da se vozač agencije Zlatko Horvat u nekoliko navrata kod nje raspitivao o pismu, uvjeravajući je da ga je predao. Iz agencije su nakon tog svjedočenja priopćili da nisu nezakonito postupali pri ocjeni koncentracije INA/MOL te su kao neistinit odbacili iskaz svoje djelatnice. (Hina/Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene