Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opovrgavaju tvrdnje

Obrana generala: Žalbeno vijeće nije nadležno da odlučuje o zapovjednoj odgovornosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obrane generala Gotovine i Markača žalbenom su vijeću haaškoga suda poslale odgovor na podnesak tužiteljstva.

Prema haaškim tužiteljima generali mogu biti proglašeni krivima za zapovjednu odgovornost ako se pravomoćnom presudom utvrdi da takozvnog zločinačkog pothvata nije bilo. Obrane generala Gotovine i Markača u podnesku koji su poslale žalbenom vijeću opovrgavaju te tvrdnje.

Pročitajte i ovo Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 3 OBLJETNICA POVRATKA GENERALA "Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnosti zajedno!" Slika nije dostupna Generali na slobodi Hrvatski dan za povijest!

>> Haaški sud smatra da Praljak mora nazad u pritvor

Osporavaju nadležnost žalbenog vijeća da odlučuje o zapovjednoj odgovornosti kao alternativnoj kazni i to stoga što ta vrsta kažnjivog djela nije obuhvaćena optužnicom protiv generala, za što im se sudilo, pa u skladu s tim nije obuhvaćeno ni žalbama.

'Žalbeno vijeće je vezano navodima žalbi i jedino u okvirima navoda žalbe može odlučivati o nekom predmetu. A da se tužiteljstvo na prvostupanjskoj presudi u tom pravcu nije žalilo iskazujući da žalbeno vijeće nije utvrđivalo zapovjednu odgovornost, jer je tužiteljstvo bilo fokusirano isključivo na zločinačku organizaciju', kazao je Goran Mikuličić, odvjetnik Mladena Markača.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene